TOP

Veel inbraken bij kledingwinkels in eerste helft van oktober

Het is goed raak de laatste week: een ramkraak in Waalwijk, een diefstal van 7000 euro aan jassen in Barneveld, een brute inbaak bij een kledingzaak in Woerden.

Ook criminelen zijn blijkbaar op zoek naar een winterjas, nu de temperaturen wat lager worden. Helaas zijn ze niet bereid ervoor te betalen. De afgelopen dagen is een flink aantal modewinkeliers de dupe geworden van ramkraken, inbraken en diefstallen.

Vernielde winkelpui en diefstal in Woerden

“Vannacht beoordeling gehad van de nieuwe collectie en ja hij ziet er top uit. Ik snap dat jullie graag meer hadden willen meenemen maar daar was natuurlijk geen tijd meer voor. Komen jullie hetgeen jullie meegenomen hebben nog even afrekenen net als de veroorzaakte schade?”

Dat schrijft Erik Valk van Falcon Fashion op zijn Facebook-pagina, nadat criminelen maandagnacht met een tegel de pui hebben vernield. Wel ging het rookalarm af, maar de dieven waren toch in staat kleding mee te nemen. Het is de zoveelste inbraak bij Falcon Fashion. In de afgelopen 16 jaar is er bijna elk jaar ingebroken.

7000 euro schade in Barneveld

Bij Jeroen Beekman Mode in Waalwijk werden maandagnacht tien duren jassen ontvreemd, ter waarde van 7000 euro. “De dieven wisten precies waar ze moesten zijn en hebben doelgericht de jassen meegenomen. Andere spullen mis ik vooralsnog niet in de winkel”, zegt Beekman tegen de Barneveldsekrant.nl. Het gaat om mantels van het merk Parajumpers, die per stuk 700 euro kosten. De inbrekers verschaften zich toegang door een ruit in te slaan.

Ramkraak in Waalwijk

Dinsdagnacht is mannenmodewinkel View265 de dupe geworden van een ramkraak, waarbij veel schade werd aangericht en veel kleding is buitgemaakt.  De ondernemer, Hans van Amersfoort, wordt er modeloos van. Het is namelijk al de tweede keer dit jaar. Tegen Omroep Brabant legt hij uit welke maatregelen hij na de vorige keer allemaal heeft genomen. “Dat gajes komt gewoon weer binnen. Je moet er een bunker van maken om dit te voorkomen.” Bij deze ramkraak is zelfs een betonnen bank die voor de winkel staat uit de grond gereden. De ondernemer laat zich niet kisten, hij gaat gewoon open.


Wat doe je nu tegen een ramkraak of een inbraak? Helaas zijn veel maatregelen geen garantie dat het nooit neer gebeurt, maar je maakt het de criminelen wel moeilijker. Lees hier hoe je een ramkraak zo goed mogelijk kunt voorkomen.


Dure merkjassen in Purmerend

Vorige week woensdagnacht is er ingebroken in een kledingwinkel in het Willem Eggertcentrum in Purmerend. Een getuige hoorde klappen en zag een scooter aan de buitenzijde van de winkel staan. Even later kwamen er drie mannen de winkel uit met jassen. Zij reden met hoge snelheid weg op de scooter. Het rolluik en een raam aan de achterzijde van de winkel bleken te zijn vernield. Later is door de politie nog een aantal jassen op straat gevonden.

Inbraak in Oldenzaal

Afgelopen weekend is er ook ingebroken in de kledingzaak van K-Fasion aan de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. Daarbij is kleding gestolen en er is inbraakschade veroorzaakt, aldus de politie. Tijdens de inbraak zijn er videobeelden opgenomen. K-Fasion geeft de daders nog een kans om zich deze week te melden en of aan te geven. Anders komen de videobeelden online te staan.

 

Foto: Eric Valk (Falcon Fashion, Woerden)