TOP

Shoppen op zondag steeds normaler, Hudson’s Bay stelt teleur en Olcay Gulsen vertrekt

Waarom lopen Nederlandse consumenten niet warm voor Hudson's Bay? Verder: winkelen op zondag wordt steeds normaler, er komt een nieuwe outdoorketen naar Nederland en het nieuws van van maandag was toch wel dat Olcay Gulsen de touwtjes uit handen geeft bij Supertrash. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.

Outdoorketen Mountain Warehouse komt naar Nederland

De Britse outdoorketen Mountain Warehouse opent een eerste filiaal in Nederland. Leiden is de stad waar het gaat gebeuren, aan de Haarlemmerstraat 140. Mountain Warehouse werd in 1997 opgericht als retailpartner van Karrimor International, een Britse outdoormerk.

Olcay Gulsen neemt afscheid als ceo van Supertrash

Supertrash moet het vanaf nu zonder Olcay Gulsen als ceo doen. Ze vertrekt per direct als eindverantwoordelijke bij haar modemerk. Dat meldt zakenblad Quote. Er is al een opvolger.

Winkelen op zondag wordt steeds normaler

Het Reformatorisch Dagblad (RD) heeft onderzoek gedaan naar de zondagsopening. Daaruit blijkt dat in nog slechts 53 gemeenten de winkels gesloten blijven op zondag. En dat zijn er een heel stuk minder dan in 2013. Ook in 2013 (en 2015) heeft de krant de geteld in welke Nederlandse gemeente er een zondagsopening voor de detailhandel is. 

Het RD denkt dat de verkiezingen er voor zouden kunnen zorgen dat het aantal gemeenten zonder koopzondag nog verder afneemt.  Ookk D66-Kamerlid Paternotte denkt dat: “Als ik realistisch vooruit kijk, denk ik dat over een aantal jaar alle grote gemeenten een vrijstelling voor winkelopening op zondag kennen.”

Parfois  opent winkel in Amsterdam

Na Amstelveen, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Zwolle kunnen vrouwen vanaf maart 2018 ook in Amsterdam terecht voor een winkel vol accessoires. Het Portugese merk Parfois opent dan namelijk haar zevende Nederlandse shop in het centrum van Amsterdam. Sinds de oprichting in 1994 bezit Parfois nu al meer dan 700 winkels in 55 landen. Het grote succes is waarschijnlijk te danken aan het assortiment dat Iedere week wordt geactualiseerd en gebaseerd is op de laatste trends. Het bedrijf verkoopt tassen, sieraden, sjaals, schoenen, en meer.

Waarom lopen Nederlandse consumenten niet warm voor Hudson’s Bay?

Retail Intelligence Lab heeft onlangs een onderzoek gedaan onder een representatieve set Nederlandse consumenten naar hoe zij Hudson’s Bay ervaren (hebben) in de eerste paar maanden na de lancering in Nederland. Er kwamen interessante nieuwe inzichten uit, die kunnen verklaren waarom het nog geen storm loopt bij de nieuwe winkels. 

Conclusie: Hudson’s Bay is te duur, er te veel overlap met Bijenkorf en te weinig met V&D en er is sprake onduidelijke communicatie met de doelgroep door te veel gratis publiciteit, waardoor consumenten een teleurstellende eerste winkelervaring hebben.

Geweld vanwege contant geld nog geen verleden tijd

Contant geld blijft een belangrijke oorzaak voor zware criminaliteit in de winkelstraat. Dat blijkt uit de jaarcijfers High Impact Crime 2017. Dat meldt Detailhandel Nederland in een persbericht. Voor kledingzaken is het niet zo zeer het geld in de winkel, maar de voorraad waar dieven het op gemunt hebben. Wat een plofkraak is voor een geldautomaat is een ramkraak voor een moderetailer. Detailhandel Nederland waarschuwt nu voor een nieuwe golf van winkelovervallen door nieuwe vormen van geweld en gebrek aan politiecapaciteit.

Op 22 november 2017 werd kledingwinkel Derksen & Derksen n Emmen leeggehaald