TOP

Only for Men en Shoeby riskeren straf voor zondagopening

Only for Men en Shoeby krijgen een proces-verbaal omdat ze hun winkels in Geldermalsen in besloten kring open stelden op zondag 24 december 2017.

Zowel Shoeby als Only for Men besloot zijn winkel in Geldermalsen, tegen de regels van de gemeente in, open te stellen op 24 december 2017. Een woordvoerder van de gemeente verklaarde aan De Gelderlander dat ‘handhavers hebben geconstateerd dat beide winkels tegen de afspraken in open waren’. Beide partijen worden uitgenodigd voor een gesprek op het gemeentehuis.

Volgens de gemeente riskeren de winkeliers een maximale boete van 20.500 euro of zes maanden gevangenisstraf. “Het proces verbaal wordt ze volgende week overhandigd,” aldus de woordvoerder van de gemeente. “Daarna is het aan de officier van justitie wat er verder gebeurt. Daar gaan we als gemeente niet meer over.”

De gemeente Geldermalsen bezorgde eerder een brief aan alle ondernemers dat ze bovengenoemde straf riskeren als ze zondag 24 december open zouden gaan – ook al was dit in een besloten sfeer.

Piet Feenstra, eigenaar van Only for Men, heeft laten weten aan De Gelderlander waarom hij toch besloot open te zijn die zondag. “Ik ben zelf christelijk ondernemer en mijn vrouw is hier ouderling in de kerk’’, benadrukt hij. ,,Maar het is niet meer van deze tijd dat ondernemers worden gedwongen dicht te zijn.’’ Ook liet Feenstra aan dezelfde krant weten ‘sterk te overwegen’ met oudjaarsdag – dat dit jaar eveneens op een zondag valt – open te gaan.