TOP

Inspiratie: Scotch & Soda’s nieuwe persoonlijke stadsgids *

Scotch & Soda heeft een stadsgids gelanceerd. In ‘The Misguiding guide of Amsterdam’ delen creatieve Amsterdammers hun niet te googlen geheimtips in de stad én doet het merk zelf ondertussen aan slimme klantenbinding.

The Misguiding Guide of Amsterdam is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij Scotch & Soda-zaken in Nederland en Duitsland en bij uitgelichte locaties als restaurants, hotels en cafés. Daarnaast is de uitgave in te zien via de mobiele app van het merk. Handig bedacht is dat geïnteresseerden niet alleen de locaties kunnen zoeken, maar ook gelijk de Scotch & Soda-outfits die de tipgevers op de foto aan hebben, kunnen aanschaffen.

Verdwalen en verwonderen

“Tegenwoordig gaan we nergens naartoe, zonder eerst het online helemaal te checken, zodat we precies weten wat we kunnen verwachten”, zegt Adam Kakembo, cmo bij Scotch & Soda. Dus wil het merk het pure ontdekkingsreiziger-gevoel weer terugbrengen. Of zoals omschreven: ‘de vergeten kunst van het persoonlijke ontdekken. Zonder smartphones en de bekende reviews. Met de hulp van de ‘Misguiders’ kun je weer ‘verdwalen’ en je verwonderen in Amsterdam’.

Illustraties

In de gids geven onder meer horeca-entrepreneur Casper Reinders, fotograaf Marc de Groot en zijn gezin, Mo Anwar – redacteur bij Vogue Man NL en Vogue Arabia –, pianist Joep Beving en prijswinnend haarstylist Hester Wernert-Rijn hun favoriete plekjes in Amsterdam prijs. Journalist Fiona Hering tekende voor de interviews en visual artist Jan Rothuizen voor de illustraties.

Meer edities

Volgens perswoordvoerder Candy Reding zou het goed kunnen dat er meer edities van andere steden volgen. “Er is nog niets concreet, maar dit smaakt wel naar meer. Hoe tof zou het zijn als we meer steden op deze manier kunnen belichten?”

Scotch Soda misguiding guide 2

Scotch Soda misguiding guide 3

Scotch Soda misguiding guide 4

Scotch Soda misguiding guide 5