TOP

Nederlandse tak Scotch & Soda vraagt faillissement aan

Scotch & Soda heeft faillissement aangevraagd voor de activiteiten in Nederland. De gevolgen van de langdurige lockdowns in de pandemie plus de stijgende inflatie hebben het modebedrijf in ernstige cashflowproblemen gebracht.

credit beeld: Scotch & Soda Oude Gracht, Utrecht

De curator gaat de komende tijd op zoek naar een kandidaat om de Nederlandse activiteiten over te nemen, schrijft het Financieel Dagblad. De 32 vestigingen in ons land blijven vooralsnog gewoon open. In Nederland werken ongeveer achthonderd mensen voor Scotch & Soda. Het faillissement geldt alleen voor het Nederlandse deel. De activiteiten in het buitenland, waar Scotch & Soda meer dan tweehonderd winkels heeft, zijn volgens het merk niet in gevaar.

Het faillissement van de Nederlandse tak volgt op het nieuws dat moederbedrijf Sun Capital de mogelijkheden onderzoekt om Scotch & Soda te verkopen. De investeringsmaatschappij heeft adviesbureau Teneo in de arm genomen om het proces in goede banen te leiden. Eerder zat Scotch & Soda al met bankiers van Rothschild om de tafel voor advies over herfinanciering. Insiders verwachten dat Sun Capital het volledige belang verkoopt, twaalf jaar nadat de investeringsmaatschappij het Amsterdamse modelabel inlijfde. Het is niet de eerste keer dat de geruchtenmolen draait; in 2018 was ook al sprake van een mogelijke verkoop.