TOP

Varova Investments neemt meerderheidsbelang in Sissy-Boy

Varova Investments is grootaandeelhouder bij Sissy-Boy geworden. Dit bevestigt de investeringsmaatschappij exclusief aan Textilia.

“Het was de wens van de heer Smit dat de toekomst van zijn bedrijf veilig werd gesteld en daarom zijn de erfgenamen op zoek gegaan naar een goede externe partij”, aldus Jan Stroeve, partner bij Varova Investments. Oprichter en eigenaar Michael Smit overleed vorig jaar op 53-jarige leeftijd aan een vorm van kanker. De erfgenamen houden een minderheidsbelang.

Varova gaat verder op het pad dat Smit was ingeslagen: Sissy-Boy gezond en succesvol maken en de eigen retail uitbreiden. “Er komt geen verandering in het management, alles blijft zoals het nu is”, aldus Stroeve. 

Sissy-Boy opende de eerste winkel in 1981 onder de naam Scoot in Zaandam. In 1995 deed Smit een stapje terug vanwege zijn ziekte en gaf hij de leiding over aan een externe consultant. Onder de consultant ging het slecht met het bedrijf en Sissy-Boy belandde aan de rand van de afgrond. Smit kocht de winkelketen terug, vroeg faillissement aan en begon opnieuw. Het aantal vestigingen werd van 21 naar zeven teruggebracht. Het bedrijf heeft inmiddels alweer 29 winkels.

Sissy-Boy is niet het enige modebedrijf waar Varova in zit. De investeringsmaatschappij nam vorig jaar ook al een meerderheidsbelang in de modebedrijven BPC Amersfoort (onder andere Bram’s Paris en Monta) en Gsus.