TOP

Van Lier lanceert luxe sneakercollectie voor vrouwen

Van Lier stapt in vrouwenschoenen met de lancering van een nieuwe sneakercollectie, die onder het luxe sublabel VNLR wordt uitgebracht.

Na meer dan tweehonderd jaar alleen schoenen voor mannen te hebben gemaakt, stapt Van Lier deze maand in de vrouwenschoenenmarkt. Na alle mannen van de wereld wil het merk er voortaan ook voor alle vrouwen van de wereld zijn, meldt het bedrijf in een persbericht. “Je kunt geen tweehonderd jaar bestaan zonder mee te gaan met de tijd. Van Lier heeft grote en controversiële stappen nooit geschuwd en voor zo’n stap is nu het moment.”

Rosa & Violetta

Het merk lanceert voor voorjaar 2021 een sneakercollectie voor vrouwen onder de vlag van het nieuwe en luxe sublabel VNLR. Eigenaar Geert van Spaendonck en productmanager Jeltje Rommens zijn verantwoordelijk voor de lijn. De collectie bestaat uit twee series, de ‘Rosa’ en de ‘Violetta’, met adviesprijzen van €159,90 en €169,90.

Artistieke roots

De bloemennamen zijn niet zomaar gekozen, maar verwijzen naar Van Spaendoncks familiegeschiedenis. De schoenenondernemer is een nazaat van Gérard van Spaendonck, een bekende botanisch schilder uit de tweede helft van de achttiende eeuw. Zijn bloemstillevens zijn onder meer in het Rijkmuseum in Amsterdam en het Noordbrabants Museum in Den Bosch te zien.

De VNLR Women-collectie wordt in mei 2021 geïntroduceerd in de Van Lier stores in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht en via vanlier.nl en vnlr.com. Daarnaast wordt de lijn aan geselecteerde retailers aangeboden.

Bekijk de eerste beelden hier: