TOP

Deze 9 schoenen- en accessoiremerken vind je in januari op Modefabriek

Meer dan 400 merken presenteren hun collectie op zondag 22 en maandag 23 januari op Modefabriek in de RAI Amsterdam. En natuurlijk zitten daar genoeg nieuwkomers (en terugkomers) bij. We selecteerden negen smaakmakers op het gebied van schoenen en accessoires.

Modefabriek voegt deze wintereditie een hal binnen RAI Amsterdam toe, waardoor er meer stands kunnen worden neergezet. De samenwerking met The Fashion Gallery voor premium labels krijgt een vervolg, net als de duurzame area The Sustainable Stop en er wordt een kindermodeafdeling toegevoegd. Meer dan 400 merken zijn present op de beurs en daar zitten genoeg nieuwkomers tussen, plus terugkomers die een tijdje niet hebben deelgenomen. Deze week lichten we negen schoenen- en accessoiresmerken uit, die dit seizoen (weer) kiezen voor Modefabriek.

2Star

Na succes in Italië en Azië wil het Italiaanse schoenenmerk 2Star verder uitrollen in Europa, te beginnen met de Benelux. De sneakers voor mannen en vrouwen hebben een eenvoudig en sportief silhouet met kleurrijke prints en vintage afwerking, zonder in te leveren op comfort. Kenmerkend zijn de twee sterren op de zijkant van de sneakers. 2Star is ook merkhouder van het schoenenmerk van de Italiaanse influencer Chiara Ferragni en de schoenen van streetwearmerk GCDS. De agent voor Nederland is Studio C Company, die vanaf de wintercollectie 2023 begint met de verkoop van 2Star aan schoenenwinkels én kledingzaken.

A New Day

Het Nederlandse sieradenmerk A New Day was bekend om de vintage look ringen die werden verkocht in de eigen winkel in de Negen Straatjes in Amsterdam. Afgelopen jaar werd begonnen met een webshop en wholesale, waarvoor de collectie flink werd uitgebreid. Vintage look ringen, klassieke oorbellen en sprankelende armbandjes spelen de hoofdrol. De sieraden zijn handgemaakt van hoogwaardige materialen, tijdloos en geschikt voor alle gelegenheden. Van statement pieces tot minimalistische sieraden. De Modefabriek is voor het merk de perfecte vervolgstap om iedereen kennis te laten maken met A New Day.

Ellen Beekmans

Sieradenlabel Ellen Beekmans is opgericht in 2010 en wordt inmiddels verkocht bij 160 mode- en lifestylewinkels in Nederland, Duitsland en België. Ellen Beekmans heeft verschillende museumcollecties ontworpen en haar sieraden werden zelfs gedragen door Koningin Maxima, Dionne Stax en Lonneke Nooteboom. Alle sieraden worden met de hand in Nederland gemaakt in het eigen atelier in Hilversum. Doordat het atelier het afgelopen jaar flink is opgeschaald kan het merk verder uitbreiden met verkooppunten. Exclusiviteit blijft van groot belang maar er is nog ruimte in Nederland.

Femmes du Sud schoenen

Het Nederlandse vrouwenmodemerk Femmes du Sud heeft het afgelopen jaar de schoenencollectie flink uitgebreid. De wens om meer schoenen te ontwikkelen passend bij de (kleur)thema’s van de collectie werd steeds groter en inmiddels zijn er 12 stijlen (schoenen en laarzen) in verschillende kleuren. De schoenen worden met de hand gemaakt in Portugal en zijn volledig van leer. Naast een luxe uitstraling is de pasvorm een belangrijke focus bij het ontwerp. Femmes du Sud staat komende editie van Modefabriek weer op het platform The Fashion Gallery, met deze keer naast een stand voor de kledingcollectie ook een aparte stand voor de schoenencollectie.

Freedom Moses

Het Israëlische slippermerk Freedom Moses valt op door de vrolijke designs, kleuren en prints. De slippers zijn tijdloos, genderloos, inclusief en fun. Iedere slipper heeft de geur van melk en honing, wat is geïnspireerd door de esthetiek en vibe van Tel Aviv. De slippers zijn vegan en honderd procent recyclebaar. Daarnaast heeft ieder ontwerp een betekenis, zoals de dierenprints die staan voor het behoud van de natuur en de duurzame missie van het merk. Het lijkt misschien bijzonder dat een slippermerk op een winterbeurs exposeert, maar Freedom Moses gaat een nieuwe stap maken door een model uit te brengen dat ook in de winter gedragen kan worden.

Ibu Jewels

Ibu Jewels is een Nederlands sieradenmerk met een eigen atelier op Bali. Ibu betekent vrouw of moeder in het Indonesisch en het merk werkt uitsluitend met vrouwelijke, lokale ambachtslieden. Samen met hen wordt twee keer per jaar een nieuwe sieradencollectie uitgebracht. Altijd met de signature stijl van ‘understated elegance’ in gedachten. Op Modefabriek is het sieradenlabel te vinden in The Fashion Gallery.

Jeep

Automerk Jeep ziet zichzelf als lifestylemerk en lanceert daarom een schoenenlijn voor de ‘Jeep gemeenschap’. De schoenencollectie draagt net als de auto’s de waarden stoer en oerdegelijk met een fashionlook uit. Op Modefabriek hoopt het merk de juiste partners in de mode- en schoenenbranche te ontmoeten met Sameva Agency Benelux als agent. De showroom ligt aan de grens tussen België en Nederland in Wachtebeke, maar de collectie kan ook met een  bezoek aan de winkels gepresenteerd worden. Bovendien werkt het agentuur ook veel digitaal.

Tapis Noir

Tapis Noir bestaat sinds 2020 en is sinds eind 2021 op de Nederlandse markt in samenwerking met agentuur Showroom 11. Het Deense zijden shawlmerk is komende editie voor het eerst op  Modefabriek, als logische volgende stap in de Nederlandse expansie. Via Modefabriek richt het merk zich ook op Belgische retailers, waar het sinds vorig jaar via Magnolia Sales Agency in te kopen is. De prints voor de shawls komen van antieke stoffen uit het eigen archief en elk uniek ontwerp heeft een eigen verhaal.

Unisa

Het Spaanse schoenenmerk Unisa viert in 2023 haar vijftigjarige bestaan. De ontwerpen worden gekenmerkt door comfort en kwaliteit van de gebruikte materialen. De laboratoria van Unisa voeren dagelijks experimenten uit om de meest comfortabele, lichtgewicht schoenen te produceren, en om on trend maar ook praktische schoenen te vervaardigen. Het merk had een tijdelijke klantenstop na de sterke groei in de afgelopen vijf jaar. Inmiddels is de productiecapaciteit uitgebreid om aan de vraag te kunnen voldoen. Unisa staat nu weer open voor nieuwe klanten en is daarom terug op Modefabriek.