TOP

Vakbond op scherp na ontslag 250 medewerkers Tuunte

Alle 250 medewerkers van de failliete modeketen Tuunte kregen vrijdag 11 augustus 2017 een ontslagbrief in de bus. Vooralsnog kunnen de medewerkers met behoud van salaris doorwerken via het UWV.

Het failliete Tuunte wordt scherp in de gaten gehouden door de vakbond CNV Vakmensen. Afgelopen vrijdag 11 augustus 2017 kregen alle 250 medewerkers hun ontslag aangezegd. Met het UWV is geregeld dat ze voorlopig door kunnen werken in de ruim veertig winkels.

Baat bij doorstart

Het ontslag maakt de weg vrij voor een eventuele doorstart. Willem Kruithof van CNV Vakmensen laat in een persbericht weten: “Niet zelden wordt een doorstart gebruikt om oudere en duurdere werknemers te dumpen. Mocht Tuunte een doorstart maken, dan moeten niet alleen de schuldeisers, maar ook de nu ontslagen werknemers daar baat bij hebben.”

Juiste afwikkeling

CNV Vakmensen zal de werknemers bijstaan bij controle op een juiste afwikkeling van het faillissement, stelt Kruithof. “Waar wij vooral scherp op zijn is de wijze waarop de doorstart plaats gaat vinden. Afgelopen jaren heeft de detailhandel veel doorstarts meegemaakt, die vaak ten koste gingen van banen voor oudere en duurdere werknemers.”


 

LEES OOK Modeketen Tuunte failliet

 De vakbond was niet verbaasd toen de modeketen vorige week kopje onder ging. In 2013 werd het bedrijf al eens gered van een teloorgang. Afgelopen week werd Tuunte failliet verklaard, nadat de investeerders in de winkels geen toekomst meer zagen.

Curator Vincent Jongerius vertelde vorige week aan Omroep Gelderland dat Tuunte een goede kans maakt op een doorstart: “Er hebben zich een aantal serieuze kopers gemeld.”