TOP

UPS Prêt à Transporter Challenge: de finale presentaties van de verpakkingsoplossingen voor de mode industrie

Op vrijdag 27 mei presenteerden de TU/e studenten hun verpakkingsoplossingen aan een jury van deskundigen van UPS, TU/e en Textilia. De studenten hebben dag en nacht gewerkt om hun presentaties op tijd af te hebben.

Terwijl sommige studententeams hun eerste concept verder verbeterden en alle details verder uitwerkten, zijn andere teams teruggegaan naar de tekentafel om belangrijke aanpassingen te maken. Het was voor elk team in elk geval een echte Challenge om te voldoen aan alle criteria voor de nieuwe verpakkingsoplossing, zoals herbruikbaarheid, gebruiksgemak en een geringe impact op de voorraadruimte van de retailers.

Presentatie
Tijdens de presentatiedag afgelopen vrijdag presenteerden de teams in 30 minuten hun verpakkingsoplossing en beantwoordden zij vragen van de kritische jury over potentiële marktimplementatie.

Verschillende visies
Hoewel het uitgangspunt voor elk team hetzelfde was, hadden zij allemaal een andere visie op de beste oplossing.

Team Gijskoenfrits ontwierp bijvoorbeeld een verpakkingsoplossing waarbij zij gebruik maken van een opvouwbaar frame, om zo een beperkte impact op de voorraadruimte te kunnen garanderen.

Team Shipping+ bleef dichter bij een doosconcept, maar voegde een functie toe waardoor de verpakking opgevouwen kan worden en daardoor plat kan worden vervoerd.

Team Richard maakte gebruik van een cilindrisch concept. Door kledingstukken op te rollen kunnen zij veilig en kreukelvrij worden vervoerd.

Tot slot presenteerde Team Double Top een innovatieve verpakkingsoplossing waarbij folie over de kleding wordt gespannen om te voorkomen dat kleding zich verplaatst tijdens het vervoer.

Testprocedure
Alle verpakkingsoplossingen zijn ontworpen om hoogwaardige kleding duurzaam en kreukvrij te kunnen vervoeren. Voordat de daadwerkelijke winnaars echter kunnen worden aangekondigd op 10 juni, zullen de verpakkingsoplossingen eerst worden onderworpen aan een officiële testprocedure, uitgevoerd door UPS verpakkingsdeskundigen in het Duitse Neuss.

Criteria
De concepten worden volgens drie criteria getest: product-kwetsbaarheid; verpakkingsafmetingen en verzendingsomgeving. Eén aspect dat de studenten thuis al konden testen was of de verpakkingsoplossing stevig genoeg is om een val van een bepaalde hoogte te doorstaan zonder schade aan de buitenzijde van de verpakking op te lopen. Andere aspecten van de tests zijn: bestendigheid tegen beweging tijdens het vervoer, reactie op luchtvochtigheid om zo te zien of de verpakking klimaatverandering kan weerstaan alsook bestendigheid tegen schommelingen in de luchtdruk.

Hoge kwaliteit
“We zijn positief verrast door de concepten van de TU/e studenten”, zegt Harld Peters, Country Manager van UPS Benelux.” De gepresenteerde concepten weerspiegelen een hoge kwaliteitsstandaard, zeker wanneer we rekening houden met het geringe tijdsbestek van slechts zes weken. Op basis van de presentaties die de teams hebben gegeven, zal het een moeilijke beslissing worden om een definitieve winnaar te selecteren. De testprocedure in Duitsland moet nog uitwijzen of de prototypes sterk genoeg zijn voor daadwerkelijk gebruik binnen het UPS distributienetwerk. Samen met de presentaties zullen deze testresultaten de doorslag geven en de uiteindelijke winnaars bepalen.”

Winnaar
Lees alles over de aankondiging van de winnaar van de UPS Prêt à Transporter Challenge na 10 juni op www.textilia.nl/ups.

Voor meer informatie over de UPS Prêt à Transporter uitdaging kunt u contact opnemen met Peter Feys: pfeys@ups.com.