TOP

Tweede editie van Preview in Cast focust op mannenmode

Modebeurs Preview krijgt een vervolg: op maandag 24 januari 2022 organiseert Cast de tweede editie. Nieuw is dat de focus dit keer volledig op mannenmode ligt.

Foto: Cast

Na een succesvolle eerste editie in juli vindt modebeurs Preview op maandag 24 januari 2022 voor de tweede keer plaats in Cast, Nieuwegein. Nieuw is dat de focus dit keer volledig op mannenmode ligt (de vorige editie was gemengd), voornamelijk jonge en opkomende merken met een street- of Scandinavische inslag en aandacht voor duurzaamheid. Er komt vooralsnog geen afzonderlijke vrouweneditie, iets waar eerder wel over gesproken werd. “Het beurslandschap is behoorlijk versnipperd”, licht Marijn Verschure toe, de general manager van Cast. “In het vrouwensegment is mede dankzij de sterke line-up van Modefabriek voldoende aanbod, maar op het gebied van mannenmode zagen we ruimte.”

Kleinschalig event

Cast richt zich met Preview op de betere zelfstandige modeboetieks en retailketens. De opzet blijft hetzelfde: een kleinschalig event met stands die allemaal dezelfde inrichting hebben. “Zodat de focus echt op het product en de merken ligt”, vervolgt Verschure. “Waarbij wij zorgen dat alles daaromheen geregeld is. Denk aan hapjes, drankjes en muziek.”

Aanhaken bij modeweekend

Preview vindt tegelijkertijd plaats met Modefabriek, die op zondag 23 en maandag 24 januari 2022 wordt gehouden. Een bewuste keuze, zegt Verschure. “We wilden graag aanhaken bij hét modeweekend van Nederland.” Hij verwacht niet dat de beurzen elkaar bijten. “Integendeel, ik denk dat we met ons aanbod juist een goede aanvulling zijn op Modefabriek. Ondernemers zijn toch al aan het reizen; dan kunnen ze Preview meteen meepakken. Om dat makkelijker te maken gaan we bewust langer door, tot acht uur ’s avonds. Met een borrel ter afsluiting.”

Preview wordt georganiseerd in samenwerking met een aantal modeagenturen. De voorlopige merkenlijst is inmiddels bekend. Het gaat om 45 deelnemers, waaronder nieuwkomers als BLK Denim, Butcher of Blue, J.Lindeberg en Koll3kt en duurzame merken als Kings of Indigo en Kuyichi. De volledige lijst is hier te vinden.