TOP

Tv-tip: Koopkracht onderzoekt populariteit Ugg Australia

Waarom is Ugg Australia in Nederland toch zo populair? Omroep Llink nam donderdagavond in het programma Koopkracht op Nederland 3 de immens populaire laars onder de loep en ging op zoek naar het antwoord op deze vraag.

In het consumentenprogramma Koopkracht komt naar voren dat van een schapenvacht tien paar schoenen gemaakt kunnen worden. Een schaap kost 200 euro, een paar Ugg 250 euro. Een expert schat dat de productiekosten van een paar Ugglaarzen vijftien euro bedragen.

Ugg shuffle
Ugg was deze week nog in het nieuws. Zowel de namaak Ugg als de echte wollen laarzen veroorzaken schade aan de voeten. Volgens gezondheidsexperts zou de populaire laars erg slecht zijn voor de voeten en ontwikkelen de dragers een ‘Ugg shuffle’, een vreemd loopje, doordat de laars geen steun geeft. Ugg Australia reageert dat de laarzen niet bedoeld zijn om verre wandelingen mee te maken, maar wel om thuis te dragen.

Ugg-dragers klagen steen en been over het populaire schoeisel. Ze kwamen erachter dat de dure laarzen niet geschikt zijn voor ons winterweer. De laarzen zijn door het schapenvacht warm en zacht, maar de kans is groot dat je natte voeten krijgt.

De hater hoopt dat de Ugg eindelijk uit het straatbeeld verdwijnt, een ander zweert bij de laars. De drager blijft ondanks de teleurstellende berichten nog steeds in de Ugg geloven en de laars blijft in het straatbeeld opduiken. Jammer voor de Ugg-haters onder ons. 

Op Nederland 3 om 20:25 uur wordt het fenomeen onder de loep genomen.

Bekijk hier de aflevering online…