TOP

Meeste winkeliers positief over het nieuwe winkelseizoen

Winkeliers zijn het nieuwe winkelseizoen met goede moed begonnen. Uit een poll op de website van Textilia blijkt dat een ruime meerderheid aangeeft positief tegen het nieuwe winkelseizoen aan te kijken.

Van de ruim 110 stemmers geeft 55% aan dat ze het jaar positief zijn begonnen. 23% is ook positief, maar begint dit jaar wel voorzichtig. Zo’n 14% meldt twijfelachtig te zijn over het nieuwe seizoen. Zij geven aan dat ze het seizoen voorzichtig zijn begonnen en eerst willen zien hoe het gaat. Maar 8% zegt het seizoen negatief begonnen te zijn. Zij denken dat 2010 geen goed jaar wordt.

Winkeleigenaar Ruud Verdonschot van modehuis Verdonschot ziet 2010 als een beter jaar dan 2009. Hij vertelt: “Wij zijn dit jaar zeker positief begonnen. Tijdens de eerste maanden van dit jaar is de verkoop al erg goed geweest, terwijl het weer niet optimaal was. Dit was ook een stuk beter dan hoe het vorig jaar ging. Ik verwacht dat het alleen nog maar beter zal gaan nu het weer ook steeds mooier wordt.” 

Winkeleigenaar Marianne de Groot van kledingzaak Domusmode is ook positief over begin 2010, maar is nog wel voorzichtig. “Ondanks het slechte weer, hebben we begin dit jaar goed verkocht. Ik weet alleen niet of dat zo blijft. Ik houd er rekening mee dat het anders kan lopen. Steeds meer mensen verliezen hun baan en daardoor verandert ook het bestedingspatroon. Het is nu afwachten hoe het jaar verder gaat.”