TOP

Turks miljardenconcern neemt Mexx over

Eroglu, een Turks miljardenconcern gespecialiseerd in kleding en retail, neemt modeketen Mexx over. Tientallen winkels, waaronder acht in Nederland, blijven open. Wel gaat de strategie veranderen.

Tweehonderd van de vijfhonderd medewerkers in Nederlander kunnen blijven, zo meldt nu.nl Wel volgen er sollicitatiegesprekken en worden arbeidsvoorwaarden alsmede het salaris opnieuw vastgesteld. De eerste winkels zouden over een paar weken weer open moeten gaan.

 

“Het merk Mexx is voor de langere termijn veiliggesteld en dat is goed nieuws”, zei curator Frits Kemp tegen de NOS. “De Turken hebben een goed doortimmerd plan en willen Mexx zelfs verder uitbouwen.”

 

Meer collecties


Eroglu heeft meer dan zeshonderd winkels in 38 landen, onder andere met de modeketek Colin’s. Ook het jeansmerk Loft is van Eroglu. In februari maakt het de “strategische plannen” voor Mexx bekend. De nieuwe leiding wil in ieder geval vaker van collectie wisselen. Curator Kemp verwacht dat Eroglu trouw blijft aan de stijl van Mexx. “Ze zijn gek als ze dat niet doen”, zegt hij tegen nu.nl

 

Mexx ging in december 2014 failliet. Dalende omzetten en te hoge kosten zorgden voor hoge verliezen, met name in de periode 2012-2014. Was het vermogen van Mexx eind 2012 40 miljoen euro. In 2014 was dat 28 miljoen.