TOP

Trend mannenmode: bijzondere regenjassen *

In een land als Nederland is een goede regenjas geen overbodige luxe. Gelukkig komen er steeds meer merken die jassen op de markt brengen die zowel functioneel als stijlvol zijn.

Foto: Norwegian Rain AW16-17 

Wie heeft rondgelopen op de afgelopen editie van de Pitti, was het vast al opgevallen: regenjassen zijn in de mode. Er komen steeds meer merken – vooral voor mannen – die jassen uitbrengen, die zowel waterproof als mooi zijn. Kortom, een trend die we in de gaten moeten voor het inkoopseizoen winter 2016/2017.

Nederlandse merken

Een van de merken die als een van de eersten begon met het vervaardigen van stijlvolle regenkleding is Norwegian Rain. Dit merk, geboren in Bergen, Noorwegen, heeft in zijn herfst/winter 2016-2017-collectie in totaal 24 regenproof jassen voor zowel mannen als vrouwen. Hun ‘signature piece’ is de Raincho, een unisex model dat gemaakt is van een hi-tech gerecyclede stof uit Japan.

Welter Shelter SS16
Welter Shelter SS16

Opvallend zijn ook de merken op dit gebied, die uit ons eigen regenachtige land afkomstig zijn. Welter Shelter, Black Mountain Clothing Company en Foulproof zijn drie relatief nieuwe labels die zich focussen op buitenkleding die gemaakt is van geavanceerde materialen en er tegelijkertijd mooi uitziet.