TOP

Trend: Maak je niet dik!

Volgens trendforecaster Jan Agelink moeten we ons komende winter niet dik maken. Dat doet de mode wel voor ons!

Gewatteerd

Nieuwe collecties voor winter ’14-‘15 laten een nieuw gevoel zien in materiaal en silhouet. Er wordt veel gewatteerd (padded), gestept en ge-quilt. Hierdoor ontstaat een duidelijke, zichtbare nieuwe laag om ons lichaam, die – doordat de stof stijver wordt – ons ook een groter en ( jawel ) dikker maakt. Nu is dat dikker maken geen doel op zich natuurlijk. Het is eerder het gevoel van bescherming, het hebben van een cocon, dat hier achter zit. Heel letterlijk zie je dat bij Poler Stuff een outdoor merk uit Portland (USA) die de ‘Napsack’ heeft ontworpen: een slaapzak waar je ook mee rond kunt lopen. Zo heb je altijd je ‘eigen huisje’ bij je! Ook de jassen van Junya Watanbe hebben wat weg van een slaapzak.

Catwalkbeeld

Foto: Junya Watanbe F/W 14/15 via Catwalkphotos.eu

Cartoon

Het wordt nog leuker als items die normaliter niet gewatteerd zijn, ‘opgeblazen’ worden, zoals schoenen, een gilet of een stropdas. De schoen van Zanotti voor kinderen bijvoorbeeld, of de collectie van Moncler ‘Gamma Blue’, waar we de fascinatie van Thom Browne voor het kostschool-uniform is terug te zien, maar volledig uitgevoerd in gewatteerde materialen met klassieke archile- en ruitpatronen.

Zanotti

Foto: Zanotti Kids

jan mocler

Foto: Moncler F/W 14/15 via Catwalkphotos.com

Trendsafari 12 januari

Goed voorbereid op inkoopseizoen waarbij je volledig op de hoogte bent van alle trends? Kom dan naar de volgende Trendsafari van Jan Agelink! 

 inschrijven-icoon


Jan Agelink van buro Jantrendman is trendforecaster op het gebied van mode en storedesign, met een focus op de denim, casual en sportfashionmarkt. Naast het geven van presentaties adviseert hij merken als Hugo Boss Green, O’Neill en De Bijenkorf. Als jantrendman blogt Jan elke week voor Textilia.nl over de laatste trends. Volg Jantrendman ook op Instagram