TOP

Topshop komt naar Amsterdam

De Britse modeketen Topshop opent de eerste eigen Nederlandse winkel in Amsterdam.

Topshop gaat een eigen winkel openen in Amsterdam. Het nieuws werd op woensdag 30 april 2014 bekendgemaakt tijdens de lancering van de kledinglijn van model Kate Moss voor Topshop. Dat meldt De Telegraaf.

Eigen winkel
Het filiaal van de Britse modeketen zal in oktober 2014 geopend worden in het centrum van Amsterdam. De exacte locatie is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat Topshop start in Nederland. In 2011 opende de Britse retailer een shop-in-shop bij de Amsterdamse conceptstore SPRMRKT. De shop-in-shop moest echter na een halfjaar al de deuren sluiten, wegens te grote concurrentie van de webwinkel van Topshop. In september 2013 is een nieuwe shop-in-shop geopend van de Britse modeketen in de Bijenkorf in Amsterdam.

Kate Moss

Op woensdag 30 april 2014 werd de tweede modelijn van Kate Moss voor Topshop gelanceerd. Voor de nieuwe collectie liet het model zich inspireren door haar eigen kledingkast. Kate Moss wilde dit keer een meer volwassen collectie ontwerpen. Veel items zijn nagemaakt van vintage kleding die Kate Moss heeft gekocht op rommelmarkten en in tweedehandswinkels. De nieuwe Topshopcollectie bevat onder meer korte jurken met kralenslierten, jumpsuits, leren jasjes met franje en lange avondjurken.

Bekijk hieronder de video over de lancering van de nieuwe Topshopcollectie.