TOP

Topshop weg uit Rotterdam, 43 doden bij brand Indiase fabriek en Hudson’s Bay schikt met vastgoedverhuurder

Topshop sluit binnenkort zijn Rotterdamse filiaal. Verder: Er zijn zeker 43 mensen omgekomen bij een brand in een tassenfabriek in India en Hudson’s Bay Company heeft een schikking getroffen met een Nederlandse vastgoedverhuurder. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 11 december 2019.

Topshop verdwijnt uit Rotterdam

Modeketen Topshop sluit binnenkort zijn filiaal in Rotterdam, zo schrijft Retailnews. De Britse kledingzaak zit in een voormalig V&D-pand, naast de winkel van Hudson’s Bay. De Rotterdamse vestiging van Topshop opende daar twee jaar geleden. De overige twee Nederlandse filialen in Den Haag en Amsterdam blijven vooralsnog open. Vorig jaar leed Topshop een verlies van 153,7 miljoen euro en kondigde dit voorjaar een herstructurering aan.

43 doden bij brand in Indiase tassenfabriek

Zeker 43 mensen zijn zaterdagnacht om het leven gekomen bij een brand in een tassenfabriek in India. Zestien mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis met brandwonden. Dat schrijven verschillende media, waaronder NRC. De brand in de fabriek in New Delhi ontstond waarschijnlijk door kortsluiting. Het vuur brak uit toen veel arbeiders lagen te slapen in de fabriek. Volgens de brandweer was de fabriek illegaal.

V&D-pand Eindhoven krijgt nieuwe invulling

Het voormalig V&D-pand in het centrum van Eindhoven krijgt een nieuwe invulling. Op de begane grond en eerste verdieping komen er verschillende winkels en op de bovenste verdiepingen flexplekken van Microlab. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Eerder gaf kledingketen Costes aan intrek te willen nemen in het leegstaande pand. Sinds het faillissement van warenhuisketen V&D in 2017 heeft het Warehouse of Innovation het pand gebruikt met verschillende tijdelijke invullingen.

Nike lanceert volledig bedekkende zwemkleding

Sportlabel Nike heeft een nieuwe zwemkledinglijn gelanceerd die volledig bedekkend is. Het sportmerk maakt zich met de nieuwe collectie wederom hard voor diversiteit en inclusiviteit. De collectie heeft de naam ‘Victory Swim Collection’, bestaande uit volledig bedekkende zwemkleding, waaronder leggings, een hijab en bodysuits. De inspiratie van de collectie kwam door de positieve reacties die Nike ontving over de Nike Pro Hijab die ze in 2017 lanceerden.

Beeld: Nike

Hudson’s Bay schikt met vastgoedverhuurder

Hudson’s Bay Company heeft een schikking getroffen met een Nederlandse vastgoedverhuurder. Daarbij is de verhuurgarantie vervangen in een betaling, zo valt op te maken uit een handelsbericht over het derde kwartaal van de Canadese warenhuisketen waar het Algemeen Dagblad over schrijft. Onduidelijk is om welke verhuurder het gaat en of deze meerdere filialen verhuurde aan Hudson’s Bay in Nederland. Ook is de omvang van de schikking niet bekend. Onlangs bleek dat voor de Nederlandse activiteiten van het Canadese warenhuis uitstel van betaling is aangevraagd. Eerder kondigde HBC al aan voor het einde van het jaar uit Nederland vertrekt.