TOP

Nike introduceert hoofddoek voor sporters

De hoofddoek stond de afgelopen weken al in de schijnwerpers tijdens de internationale modeweken. Nu komt Nike met de Pro Hijab, hoofdbedekking voor sportende moslima’s.

Tijdens de recente catwalkshows van onder andere Yeezy en Max Mara zette Halima Aden, het donkere hoofddoek-dragende Somalisch-Amerikaanse model, de hijab (hoofddoek) nog maar eens duidelijk op de modekaart. Deze week ontploften internet en social media wederom nadat Nike er de eerste beelden van de Pro Hijab, bedoeld voor tijdens het sporten, lanceerde.

Ademend

De Pro Hijab bestaat uit elastisch, ademend, ventilerend en lichtgewicht meshmateriaal. Daarnaast is de achterzijde van de sporthoofddoek langer dan de voorzijde, zodat deze niet kan losschieten tijdens het sporten. De Pro Hijab is vanaf voorjaar 2018 internationaal verkrijgbaar bij diverse Nike-verkooppunten.

Nederlandse ontwerper

Nieuw is het idee van een sporthoofddoek niet. In 1999 studeerde de Nederlandse ontwerper Cindy van den Bremen af met een serie sporthoofddoeken. In 2001 startte zij met het merk Capsters, dat hoofdbedekking biedt voor sporten als voetbal, fitness, zwemmen en hardlopen.  

Nike pro hijab 3

Nike Pro Hijab 4

Nike Pro hijab 2

Foto’s: Nike