TOP

Top 6 nieuwe kledingwinkels in Nederland in 2011

Welke kledingmerken besloten in 2011 om een eigen winkel te lanceren in ons land of kondigde de plannen aan voor volgend jaar? Amsterdam blijkt in elk geval de favoriete stad om te vestigen. De meest opvallende op een rijtje:

7 For All Mankind
Het Amerikaanse jeansmerk 7 For All Mankind opent een winkel aan de PC Hooftstraat in Amsterdam. Het openen van winkels is onderdeel van de strategie van 7 For All Mankind. Het Amerikaanse premium jeansmerk wil winkels in alle belangrijke steden in Europa.

Joline Jolink
Het startte als een 30 dagen lange pop-up store op het vijfjarig bestaan van het merk te vieren, maar de tijdelijke winkel is een blijvende shop geworden voor Joline Jolink. De winkel vind je in de Negenstraatjes aan de Huidenstraat 21 in Amsterdam.

Massimo Dutti
Het modemerk van Inditex (Zara, Bershka) had ooit een vestigingl in Den Haag, maar die sloot enige tijd geleden de deuren. Massimo Dutti  kwam deze zomer terug in Nederland met een winkel op de hoek van de PC Hoofstraat (131-133) en de van Baerlestraat 17A te Amsterdam.

Victoria’s Secret
Victoria’s Secret opende dit najaar een winkel op Schiphol. Het is de eerste winkel van het merk in Europa. De winkel is slechts 70 m2, waardoor er geen ruimte is voor lingerie en bikini’s. Victoria’s Secret verkoopt make-up, panty’s, shirts en accessoires in Lounge 3, achter de douane voor vluchten buiten Schengen.

Aankondigingen voor 2012:

Jimmy Choo
Het luxueuze schoenenmerk opent in de zomer van 2012 de eerste Nederlandse winkel in Amsterdam. Jimmy Choo gaat een pand in de PC Hooftstraat in Amsterdam huren van Ronny Rosenbaum. Dat liet de miljonair aan het zakenblad Quote melden. In dat pand is nu nog een winkel gevestigd van het koffermerk Tumi.

Abercrombie & Fitch
Na veel gespeculeer is het nu bevestigd; Abercrombie & Fitch gaat een winkel openen in Amsterdam. Voor het eind van het jaar opent Abercrombie & Fitch winkels in Düsseldorf en Brussel. Amsterdam, München en Hamburg zijn volgend jaar aan de beurt.