TOP

‘TikTok, die trend snap ik niet helemaal’. 22 persoonlijke vragen aan Maxime Bulthuis van Bulthuis Agenturen

Wie is Maxime Bulthuis (26), die verantwoordelijk is voor de sales en marketing in haar vaders bedrijf Bulthuis Agenturen met merken als Colmar, K-Way en QB24? We leggen haar 22 persoonlijke vragen voor.

Foto’s: Privébeeld

Wat was je eerste baantje? “Met dienbladen rennen bij een strandtent aan de boulevard van Scheveningen. Mijn ouders stuurden mij als 14-jarige naar buiten en zeiden: ‘Je komt niet terug voor je een baantje hebt’. Ik heb verder tot mijn 21ste altijd in de horeca gewerkt.”

Waar geniet je echt van? “Van een avondje lekker eten en drinken – is het niet thuis dan wel in een restaurant.”

Wat is je woonstijl? “Natuurlijk en industrieel. Met veel souvenirs van de reizen die ik samen met mijn partner Oscar heb gemaakt.”

Dorp of stad? “Stad. Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Ik woon nu in Scheveningen, pal naast het strand en binnen tien minuutjes op de fiets ben ik in de stad.”

Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland? “Om eerlijk te zijn zou ik helemaal niet naar een onbewoond eiland willen. Ik ben te veel gehecht aan mensen om me heen. Maar als ik echt moet kiezen, dan neem ik een goed boek mee.”

Wat lees je graag? “Thrillers. Heb de meeste boeken van Karen Slaughter gelezen. De meest recente was ‘De Laatste Weduwe’, superspannend.

Ben je een keukenprinses? “Ik stond van kleins af aan al bij mijn moeder in de keuken. Tijdens mijn studie op de hogere hotelschool is mijn culinaire interesse alleen maar groter geworden. Nu kook ik graag uit de boeken van Yotam Ottolenghi en Jamie Oliver. We eten niet snel een AVG’tje, oftewel aardappels, vlees en groente.”

Kijk je vaak Netflix? “Alleen als er een goede serie is die we volgen. Dan elke avond een paar afleveringen achter elkaar. ‘Ozark’ vonden we sterk, over een familie die in de wereld van geldwitwasserij belandt.”

Waar kun jij je druk om maken? “Om mensen die te laat te komen. Zeker zonder iets te laten weten of zonder goede reden. Ik ben zelf heel punctueel.”

Aan welke trend zou je nooit meedoen? “TikTok. Die trend 24/7 filmpjes te kijken en zelf te maken en delen snap ik zelf niet helemaal. Colmar, een label dat wij vertegenwoordigen, heeft sinds kort ook een TikTok-account. Ik denk dat het goed is om een jongere doelgroep te bereiken, maar ik sla het zelf over.”

Waar geef je graag geld aan uit? “Mooie reizen en goed eten, liefst de combinatie daarvan, zoals Thailand. Daar eten we graag op straat.”

Wat is het spannendste dat je ooit hebt gedaan? “Backpacken met een vriendin op mijn achttiende. We hebben een reis gemaakt van Argentinië naar Colombia waar we in Bolivia de Death Road hebben gefietst. Je fietst hier over een smalle tweerichtingsweg in anderhalf uur naar je eindbestemming; je start in de sneeuw boven op de berg en eindigt in het regenwoud. Heel vette ervaring.”

Van welk beroep droomde je als kind? “Toen ik een tiener was, wist ik zeker dat ik hotelmanager in een resort in Azië of Afrika wilde worden. Als gezin verbleven we tijdens onze reizen in resorts en dat leven daar leek me wel wat. Maar ik heb tijdens mijn stages in het buitenland wel geleerd dat deze job er toch wel anders uit ziet dan vanuit een gastenperspectief. Het is best pittig.”

Waar kunnen we je voor wakker maken? “Liever voor niets, maar als het gebeurt dan voor een groot bord Indisch eten; rendang met groenten, bami of nasi.”

Wat is je guilty pleasure? “Wij zetten André Hazes, senior natuurlijk, altijd een tikje harder. Zelfs door de kleinste in huis, ons dochtertje Pippa van 4, wordt ‘De Vlieger’ meegezongen.”

Welk kledingstuk zou je nooit wegdoen? “Zeker voor de winter, mijn grote pufferjas van Colmar, daar woon ik in. Na heel wat jaren nog steeds onverwoestbaar.”

Wat is de favoriete ontbijt? “Zachtgekookte eitjes met broodsoldaatjes. Dat is getoast brood in reepjes met gesmolten boter en grof zeezout. De boter smelt en dan doop je ‘m in het ei. Vast recept op zondagochtend.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist? “Een reis naar Papoea-Nieuw-Guinea of Frans-Polynesië.”

Beste concert ooit? “Op mijn elfde werden een vriendin en ik door onze vaders meegenomen naar de Rolling Stones in de Arena. Dat is zo’n once-in-a-lifetime moment. Coldplay op het Malieveld in 2012 vond ik ook fantastisch.”

Doe je aan sport of kijk je liever? “Op dit moment geen van beide. Maar ik heb vijftien jaar lang gehockeyd en dat vind ik nog wel eens leuk om te kijken op televisie.”

Wat is je favoriete film? “De kerstfilm ‘The Holiday’, die kijken we elk jaar.”

Waar zie je jezelf over tien jaar? “Ik hoop wel dat ik in de toekomst iets extra’s aan de maatschappij kan toevoegen met vrijwilligerswerk in het buitenland, maar ik heb daar geen concreet plan voor. Wat je gaat doen hangt af van wat je op je pad komt. Of ik het agentschap van mijn vader ga overnemen? Wie weet.”

Dit artikel verscheen als eerst in Textilia Magazine.


Neem een abonnement op Textilia en blijf geïnformeerd

Ook de printedities van Textilia ontvangen? Sluit dan nu een totaal abonnement af. 

Naast 24/7 toegang tot alle exclusieve content op de website en het archief, krijg je dan ook het prachtige magazine thuisbezorgd met elk seizoen de allernieuwste kleurkaarten. Daarnaast profiteer je als abonnee van mooie kortingen op trainingen, webinars en events.