TOP

Textilia Jaaroverzicht: het nieuws in augustus 2017

December is traditiegetrouw de tijd van het jaar voor terugblikken en het samenstellen van lijstjes. De komende weken vind je op Textilia het overzicht van 2017. Vandaag: wat gebeurde er in augustus? Modeketen Tuunte ging failliet, de nieuwe opvolger trekt in de panden van Charles Vögele en wat zijn de mooiste Deense looks voor zomer 2018?

 Modeketen Tuunte failliet verklaard

De Achterhoekse modeketen Tuunte is op dinsdag 8 augustus 2017 failliet verklaard door de rechtbank in Zutphen. Het besluit om de stekker eruit te trekken komt van de investeerders, ondanks de ‘harde consequenties voor de eigen organisatie’. De NOS meldde dat de wintercollectie de keten heeft genekt; die zou nu de winkel in moeten en daarvoor was geen geld. Volgens Van Andel zijn er wel partijen geïnteresseerd in de keten, die ruim veertig winkels telt en waar zo’n 250 mensen werken. Vakbond FNV ruikt onraad en staat op scherp over de gedwongen ontslagen..

Nieuw winkelconcept Miller & Monroe trekt in Vögele-panden

Miller & Monroe is de naam van het nieuwe winkelconcept voor de voormalige Charles Vögele-vestigingen.Vidrea Retail kocht in maart 2017 negentig winkels van Charles Vögele, dat het faillissement in Nederland moest aanvragen. Toen al werd bekend dat de winkels na de zomer zouden worden omgebouwd naar een multibrandconcept met een nieuwe naam. Hoeveel winkels er open zouden blijven, was afhankelijk van de onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden. In augustus werd bekend dat in september in 73 voormalige Vögele-winkels het nieuwe concept Miller & Monroe opent. De keten is vernoemd naar hetin de jaren ’50 beroemde Amerikaanseechtpaar Arthur Miller en Marilyn Monroe. De retailer richt zich op mannen en vrouwen vanaf veertig jaar, waarbij persoonlijke benadering centraal staat.

Kopenhagen: de mooiste looks voor zomer 2018

Dankzij de vele prints zijn de looks voor zomer 2018 op de catwalks van de Copenhagen Fashion Week speels en creatief: luipaard, bloemen, ruiten, strepen en pyjamaprints. Soms worden prints gemixt in één outfit. Verder is het oversized silhouet aan een opmars bezig in Kopenhagen, vooral voor wijde broeken en oversized jurken. De Copenhagen Fashion Week, die van 8 tot en met 12 augustus 2017 plaatsvond, is altijd één grote bron van mode-inspiratie. Een selectie van de mooiste looks op de catwalks.

Verder in augustus: Sandwich opent 5 winkels in Nederland, een interview met Take it slow: ‘Even rustig aan met duurzame mode’, en bij Drifter in Haarlem vinden ze het soms lastig om ‘nee’ te moete verkopen tegen mooie merken.

Dit waren de best gelezen artikelen in augustus 2017:

  1. Modeketen Tuunte failliet
  2. Hudson’s Bay: ‘De Nederlandse operatie gaat onverminderd door
  3. Kopenhagen: de mooiste looks voor zomer 2018
  4. Nieuw winkelconcept Miller & Monroe trekt in Vögele-panden
  5. Vakbond op scherp na ontslag 250 medewerkers Tuunte
  6. Take it slow: Even rustig aan met duurzame mode
  7. Sandwich opent 5 winkels in Nederland
  8. Dstrezzed opent eerste winkel in Nederland [interview]
  9. René Rozendaal (52) overleden
  10. Drifter in Haarlem: ‘Het is soms lastig ‘nee’ zeggen tegen mooie merken’