TOP

Top-10 best gelezen mannenmode-berichten in 2017

Welke mannenmodeberichten zijn het best gelezen op Textilia.nl in 2017? Uit onze statistieken blijkt dat vooral de Modefabriek, faillissementen en winkeliers het best gescoord hebben.

1. Modefabriek: opvallende mannenmodetrends en –merken 

Op de Modefabriek in juli 2017 spotte Textilia’s mannenmoderedacteur nieuwe mannenmodemerken en -trends. Opvallend waren bijvoorbeeld de retro invloeden en de kleur groen in de mannenmode voor zomer 2018. 

2. Twinlife failliet verklaard: ‘We zijn nog operationeel’

In juni 2017 werd bekend dat Twinlife failliet was verklaard. Gelukkig kreeg Textilia al snel van het mannenmodemerk te horen dat het om een technisch faillissement ging en dat het bedrijf een doorstart kon maken. 

3. De visie van Douma Mannenmode: ‘Het huidige inkoopsysteem is achterhaald’

Douma Mannenmode in Zwolle vierde afgelopen jaar zijn 40-jarige bestaan. Eigenaar Richard Kroes vindt dat het retailondernemen wel wat verandering mag ondergaan: “Het huidige inkoopsysteem is achterhaald. We moeten 80-90% voororderen om al in december alles in de uitverkoop te doen, terwijl het seizoen feitelijk dan pas begint.”

4. Nieuw label KHRKTR: ‘Wij bieden een alternatief voor het pak’

Melvin Spaargaren en Stefan Compeer begonnen mannenmodelabel KHRKTR om de perfecte ‘casual tailored’ looks voor mannen met karakter te ontwikkelen. “We willen ons eerst focussen op samenwerken met de retailer,” vertelden zij aan Textilia. 

5. Costes Men wijzigt koers van retailformule en sluit winkel in Arnhem

In juni sloot Costes Men een winkel in Arnhem die nog maar twee maanden open was. Bij navraag bij de retailer bleek dat moederbedrijf The Sting had besloten tot een koerswijziging voor Costes Men.

6. Dit is de nieuwe ceo van Van Gils

Half december werd bekend dat de ceo van Van Gils, Harry van der Zee, een terugkeer maakt naar Micro Fashion. Zijn opvolger is Laurens Jan Blok, die voorheen actief was in de business consultancy. 

7. Nieuw: badpak voor mannen

Een badpak voor mannen? Klinkt als een 1-aprilgrap, toch is het in 2017 werkelijkheid geworden dankzij het lifestylemerk Wardbody. 

8. Nieuwe mannenmodetrend: de romper

Weer zo’n ludiek item dat zijn intrede maakte voor mannen het afgelopen jaar: de romper. Het Kickstarter-project RompHim haalde zelfs ruim 364.000 dollar op voor een mannenromper. 

9. Hudson’s Bay: deze mannenmodemerken zijn er straks te koop

Voordat Hudson’s Bay zijn deuren opende in Nederland, was menigeen erg benieuwd naar het assortiment van de retailketen. In dit artikel een overzicht van alle mannenmodemerken die te koop zijn bij de warenhuizen. 

10. Pitti People: Dit zijn de best geklede bezoekers van de Pitti Uomo

Altijd leuk om te zien: de opgedirkte bezoeker van de mannenmodebeurs Pitti Uomo. Vooral de ‘Pitti Peacocks’ van de wintereditie van 2017 trokken veel aandacht op Textilia.nl