TOP

Te warm voor goede verlichting?

U heeft het vast wel eens gezien. Winkels die in de warme zomermaanden de verlichting uitschakelen vanwege de warmte. Een gemiste kans, want zonder verlichting lopen potentiële klanten gewoon voorbij.

Verlichting is een belangrijk middel om de aandacht van de potentiële koper te trekken. Zonder verlichting ziet uw winkel er weinig uitnodigend uit en wekt het de indruk gesloten te zijn. Warmteontwikkeling door de verlichting mag en hoeft geen reden te zijn om de verlichting op warme zomerdagen uit te schakelen. Door het toepassen van de juiste lichtbron heeft u veel minder last van warmteontwikkeling en bovendien kunt u tegelijkertijd op uw energiekosten besparen.

Alle lichtbronnen produceren warmte. Hoeveel warmte is afhankelijk van het type lichtbron. Bij een gloeilamp wordt 90% van de gebruikte energie omgezet in warmte, bij een LED is dit slechts 10%. Een juiste keuze van lichtbron is dan ook erg belangrijk. Want door het toepassen van energiezuinige verlichting kunt u behalve op energiekosten ook besparen op de kosten voor de koeling. Onze lichtadviseurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van lichtbronnen en helpen u graag om een goede keuze te maken.