TOP

Modetrends gespot op de Men’s Fashion Fair

Nieuwe lijnen, kleuren, trends en stijlen: er was genoeg te zien op de mannenmodebeurs Men's Fashion Fair in het World Fashion Centre. Textilia selecteert de belangrijkste ontwikkelingen.

Collumn
Het modelabel groeit uit tot een volwaardig merk met een gecoördineerd kleurprogramma en een modischere uitstraling. Veel voorkomende kleuren zijn paars en blauw en ook oranje is terug te vinden in de lente-, zomercollectie van 2010.

Canson of Denmark
Het jassenmerk Canson of Denmark brengt dit seizoen leren jassen in grote maten. Zo gaat de matenrange tot zeven keer XL en één model zelf tot negen keer XL. Agent van het label, Peter van Lindenberg, heeft nog meer nieuws te vertellen. Zo zal hij binnenkort het merk Clipper gaan vertegenwoordigen. Dit bonnetterielabel is na drie jaar afwezigheid weer terug op de Nederlandse markt.

Carter & Davis
Vader en zoon Koevermans brengen dit seizoen een nieuwe broekenlijn op de markt onder de naam Club de France. De chino’s en 5-pockets zijn goed te combineren met de colbertjasjes en overhemden van het eigen label Carter & Davis. De inkoopprijs start vanaf 26 euro. Lees binnenkort meer over het merk in onze rubriek ‘Hoe gaat het met..’

Olymp
Felle tinten zoals aqua, lila, koraalrood overheersen in het modebeeld van Olymp. Vanaf het nieuwe zomerseizoen zijn alle shirts van de Level Five lijn strijkvrij. Daarnaast zorgde een nieuwe designer binnen het modebedrijf voor een gewaagdere stijl voor de casualhemden.

Montino
Montino focust zich volgend jaar ook op de jongere en modische man. De nieuwe trendlijn, te zien op de foto, bevat overhemden in verschillende trendkleuren zoals frisgroen en koraalrood. Ook is er aandacht voor detail, zoals prints aan de binnenzijden van kragen en boorden.

Lees hier meer over de Men’s Fashion Fair. Benieuwd naar de bodyfashionlabels Alan Red, Robson en Schiesser die op de mannenmodebeurs stonden? Houd dan de mannenmodenieuwsbrief van 19 augustus in de gaten.