TOP

Supreme verder als dochteronderneming VF Corporation

VF Corporation heeft het streetwearlabel Supreme overgenomen. Het merk wisselde voor 2,1 miljard dollar (1,7 miljard euro) van eigenaar.

Het was al langer bekend dat VF Corporation bezig was met de overname van Supreme, maar nu is de deal dan officieel beklonken. Als dochteronderneming van VF Corporation schaart Supreme zich in het rijtje van merken als Timberland, Napapijri, Vans, The North Face en Eastpak. VF Corporation en Supreme kenden elkaar al langer. Het streetwearmerk werkte al eerder samen met merken van het mode- en outdoorconcern, waaronder Timberland (foto’s).

Skatecultuur

Supreme opende in 1994 een winkel in downtown Manhattan, die in korte tijd het epicentrum van de New Yorkse skatecultuur werd. Van hieruit groeide het bedrijf uit tot een wereldwijd bekend merk op het gebied van kleding, schoenen en accessoires. Oprichter James Jebbia en zijn senior managementteam blijven bij Supreme en houden hun hoofdkantoor in New York. “Met dit partnerschap behouden we onze unieke cultuur en onafhankelijkheid, terwijl we tegelijkertijd verder kunnen groeien langs de weg die we in 1994 hebben ingezet”, laat Jebbia in een persbericht weten.

Groei mogelijk maken

De VF Corporation verwacht veel van de overname, die moet leiden tot verdere groei van het concern. “We zijn verheugd Supreme te verwelkomen in de VF-familie en voort te bouwen op onze decennialange relatie. VF zal het authentieke erfgoed van dit culturele lifestyle-merk behouden en tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om onze schaal en expertise te gebruiken om duurzame groei op de lange termijn mogelijk te maken”, aldus Steve Rendle, voorzitter, president en Chief Executive Officer van VF. “De overname van het merk Supreme is een verdere bevestiging van onze visie en strategie om ons merkenportfolio verder te ontwikkelen en af ​​te stemmen op de mogelijkheden die we zien in de kleding- en schoenensector. Supreme zal de transformatie van het hyperdigitale bedrijfsmodel van VF verder versnellen.”

Beeld: Supreme x Timberland