TOP

7 For All Mankind verliest rechtszaak om Seven

7 For All Mankind mag zichzelf in Europa geen Seven For All Mankind noemen. Het jeansmerk verloor een rechtszaak hierover van de Italiaanse rugtassenfabrikant Seven. Dat meldt Textil Wirtschaft.

7 For All Mankind, onderdeel van het Amerikaanse modeconcern VF Corporation, is al jarenlang verwikkeld in een rechtsstrijd met de Italiaanse rugzakkenfabrikant Seven over het gebruik van het woord Seven in de merknaam. Het Europese Gerechtshof in Luxemburg, dat het laatste woord heeft, heeft de rugzakkenfabrikant vorige maand in het gelijk gesteld.

Grote kans op verwarring

Volgens het gerecht is de kans op verwarring te groot omdat het om soortgelijke artikelen gaat en de zeven aan het begin van de merknaam staat en het merk daardoor snel afgekort zal worden tot Seven. De uitspraak van het Europese Gerecht kan niet aangevochten worden en is dus bindend.

Geen groot probleem

VF Corporation ziet de uitspraak niet als een groot probleem, aangezien de zaak alleen ging om het voluit schrijven van het getal Seven in de merknaam. De naam 7 For All Mankind is voor alle productgroepen geregistreerd en kan dus gewoon gebruikt blijven worden.