TOP

Suittruck is het franchisetalent van het jaar 2018

De mobiele pakkenverkoper Suittruck heeft de Franchise Starter Award 2018 in de wacht gesleept. Eigenaar Rutger Vlaming wint daarmee onder meer juridische ondersteuning, een franchise recruitmentpakket en consultancy.

De uitreiking van de Franchise Starter Award vond plaats tijdens het Nationale Franchise Congres, zo meldt De Nationale Franchisegids op zijn website. Eigenaar Rutger Vlaming won met zijn Suittruck van Wok& en Health&co. Vlaming heeft een prijs ter waarde van € 10.000 gewonnen, bestaande uit onder meer juridische ondersteuning, een franchise recruitmentpakket en consultancy. Hiermee kan hij zijn formule naar een hoger plan te tillen.

Uitbreiden

De Suittruck is een mobiele maatpakkenservice. De truck rijdt naar de klant toe, zijn maten worden daarin opgemeten en de klant kiest stoffen, knopen, voering en andere designopties. Vervolgens wordt het pak in het atelier gemaakt. Naast pakken kunnen er ook casual kledingstukken en schoenen op maat worden gemaakt. In een interview met Retailtrends waarover Textilia online publiceerde, zegt hij dat hij in 2019 wil uitbreiden met zes trucks, zodat heel Nederland en België voorzien kunnen worden van zijn maatwerk. Binnen vijf jaar wil het bedrijf zijn debuut maken in de Verenigde Staten.

New York

Suittruck ging iets minder dan een jaar geleden van start en verkoopt inmiddels gemiddeld vijf pakken per week. Dat moeten er dit jaar minimaal tien worden, zegt Vlaming. Over vijf jaar wil de rijdende pakkenspecialist ook in New York actief zijn. “Dat klinkt ambitieus, maar je moet jezelf blijven uitdagen.”

 

Foto: https://www.instagram.com/suittruck/