TOP

De Bijenkorf Rotterdam vernieuwt vrouwenmodeafdeling, DHL opent pashokjes op afhaalpunten en H&M investeert in Klarna

De Bijenkorf in Rotterdam heeft de vrouwenmodeafdeling vernieuwd en een hele lijst nieuwe merken toegevoegd. Er zijn afgelopen maand meerdere noviteiten gelanceerd op het gebied van het afhalen en retourneren van pakketten. En kijk mee naar de prachtige couture van oude legeruniformen die ontwerper Benchellal showde op de openingsavond van de Dutch Sustainable Fashion Week. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag 9 oktober 2018.

De Bijenkorf Rotterdam vernieuwt vrouwenmodeafdeling

De Bijenkorf in Rotterdam is de vrouwenmodeafdeling flink aan het vernieuwen. Op de parterre is een nieuwe shop van Longchamp geopend, in november gevolgd door een pop-up van Louis Vuitton. Er volgen nog shops van Valentino, Saint Laurent en Gucci (de laatste in 2019). De vrouwenmodeafdeling op de eerste etage is ook grotendeels vernieuwd, waarbij het aantal merken flink is uitgebreid met onder andere Canada Goose, Levi’s, Reiss en Scotch&Soda en vanaf het voorjaar Marc Cain en Zadig & Voltaire. Ook zijn er nieuwe shops van COS, Max Mara, Maje en Sandro. Het designeraanbod voor vrouwen wordt uitgebreid met Balmain, Dolce & Gabbana, Dsquared, Givenchy en Moncler. De nieuwe afdeling lederwaren brengt nieuwe merken als Balenciaga, Chloé en Loewe. Een belangrijk aspect van de vernieuwing van het interieur in de winkel is de introductie van daglicht en het gebruik van natuurlijke kleuren en eerlijke materialen. Passend bij de stijl van architect Breuer, die het pand van de Bijenkorf Rotterdam ontworpen heeft.

De Bijenkorf Rotterdam damesmode

Pashokjes op afhaalpunten

Pakketbezorger DHL heeft op het servicepunt aan het Noordeinde in Den Haag een pashokje geplaatst. Dat meldt Retailnews.nl. Klanten kunnen bij het afhalen van hun online bestelling hun aankoop meteen passen en zo nodig meteen weer terugsturen. Deze maand gaat DHL ook een pashokje plaatsen bij het servicepunt aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Onlangs maakte de Belgische pakketbezorger Bpost ook al bekend een pashokje te plaatsen op het nieuwe postkantoor in Gent. Daar komt verder ook een pakketautomaat en een zelfscan voor retouren. Bpost bekijkt de komende maanden of nog meer pashokjes op servicepunten in België worden geopend. Verder gaat de provincie Zuid-Holland experimenteren met nieuwe bushaltes, met daarin een ophaalpunt voor pakketten. Ook een winkeltje is een optie voor de nieuwe bushaltes. De eerste drie haltes moeten in het eerste kwartaal van 2019 geplaatst worden. Mocht het aanslaan, dan komen er meer van dergelijke haltes. Vooral bushaltes buiten de centra zouden geschikt zijn.

Samenwerking H&M en Klarna

H&M en online betaalbedrijf Klarna, beide Zweedse bedrijven, gaan een intensieve samenwerking aan. Klarna neemt het online betaalprogramma van H&M over, maar ook de klantreis, zoals instore betalingen, het vereenvoudigen van leveringen, retouren en flexibele betalingen. In eerste instantie voor de Zweedse en Britse markt. Nog niet bekend is wanneer de andere landen volgen. Daarnaast gaat H&M ook investeren in Klarna, maar er wordt niet bekend gemaakt met welk bedrag.

Dutch Sustainable Fashion Week in volle gang

Donderdagavond 4 oktober opende de Dutch Sustainable Fashion Week 2018 (DSFW) met de catwalkshow van Benchellal op het Marineterrein in Amsterdam. Hij liet het contrast zien tussen de oude stoere, functionele legeruniformen en een uitgesproken vrouwelijke, avantgarde couturecollectie. De show was een samenwerking met het Ministerie van Defensie, dat een enorme aanjager is wat betreft hergebruik en recycling op het gebied van kleding & textiel. Zo koopt Defensie bedrijfskleding in waarbij een minimale hoeveelheid gerecycled textiel als grondstof wordt gevraagd. Benchellal showde haute couture gemaakt van oude defensie-uniformen. Het is de vijfde editie waarbij DSFW samenwerkt met ontwerper Mo Benchellal. De Dutch Sustainable Fashion Week duurt nog de hele week. Zo zijn er nog verschillende shows, zoals de Dutch Design Show (woensdag 10 oktober), Green Fashion Talent Award en de Talking Trash show door designerduo Trinhbecx op een afvalterrein in Amsterdam (vrijdag 12 oktober).

Foto’s: Peter Stigter

DSFW18_BENCHELLAL_0014DSFW18_BENCHELLAL_0431DSFW18_BENCHELLAL_0737DSFW18_BENCHELLAL_0972DSFW18_BENCHELLAL_1150DSFW18_BENCHELLAL_1231

Lacoste heeft voor het eerst vrouwelijke creatief directeur

Lacoste heeft Louise Trotter aangesteld als creatief directeur. Het is de eerste vrouw ooit in deze positie bij het Franse merk. Trotter staat bekend om haar zowel elegante als relaxte silhouetten en haar kennis van technische innovaties. Ze werkte hiervoor negen jaar als creatief directeur bij het Britse label Joseph. Daarvoor werkte ze bij Jigsaw, Tommy Hilfiger en Gap.