TOP

Blue Industry wil meerdere winkels openen

Mannenmodemerk Blue Industry opent in 2019 een tweede franchisewinkel. Na Den Bosch, krijgt ook Eindhoven een monobrandstore. “De komende jaren ligt de focus onder meer op het openen van meer winkels”, zegt mede-eigenaar Rogier van Kleef.

De tweede winkel van Blue Industry, die medio februari 2019 open gaat, is gevestigd in de winkelstraat de Kleine Berg in Eindhoven. Die zaak is 100 vierkante meter groot. De winkel wordt gerund door de eigenaren van modeketen Van Oorschot.

Zichtbaarheid

Blue Industry wil de komende jaren meer eigen winkels openen. Hierbij kijken de eigenaren vooral naar de grote steden, zoals Utrecht, Rotterdam en Den Haag. “Door ons in zulke steden te vestigen, vergroten we onze zichtbaarheid en naamsbekendheid”, zegt mede-eigenaar Rogier van Kleef. “Bovendien kunnen we in monobrandstores onze complete collectie laten zien.”

Profiteren

Volgens Van Kleef profiteren zelfstandig dealers van de groeiende naamsbekendheid. “We zien dat in de regio Den Bosch, waar we onze eerste franchisewinkel openden in 2016. Doordat de naamsbekendheid in die streek sterk is toegenomen, zijn onze dealers daar meer gaan verkopen. Het heeft dus een gunstige wisselwerking.”

Uitbouwen

Naast meer eigen winkels, focust het mannenmodemerk zich op uitbreiding van het aantal shop in shops bij winkeliers, zowel nationaal als internationaal. “Momenteel hebben we in Nederland 350 verkooppunten waarvan circa 60 shop-in-shops. De shop-in-shops willen we uitbouwen, evenals de export. Duitsland staat hoog op ons verlanglijstje.”

Pakken

Vorig jaar startte Blue Industry met een nieuwe productgroep: pakken. Hoe gaat het daarmee? Van Kleef: “We zijn op zich prima begonnen, maar we merken dat het geen hoogtijdagen zijn voor het mannenpak. Daarom bouwen we dat rustig uit. Met de Scandinavische uitstraling ervan proberen we in dat segment een plekje te veroveren. Zo zijn we met Blue Industry ook elf jaar geleden begonnen. We startten destijds met 15 overhemden en van lieverlee hebben we dat uitgebouwd tot een totaalcollectie.”

Lebelz

Blue Industry is opgericht in 2007 door Van Kleef en Maurice de Bont, die tevens mannenmodeagentuur Lebelz runnen. Het merk staat bekend om zijn shirts en colberts. Het merk is ook  verkocht in andere landen, zoals Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Luxemburg en België en Canada.