TOP

Suitsupply dreigt met kort geding tegen The TailorMates

Suitsupply heeft gedreigd met een rechtszaak tegen de nieuwe campagne van The TailorMates. De tekst die The TailorMates gebruikt in zijn nieuwste campagne zou volgens het pakkenmerk 'ongeoorloofd en schadelijk' zijn.

In de nieuwe campagne van The TailorMates, een maatpakkenspecialist aan de Amsterdamse Zuidas, is de tekst ‘looking for a new suit supplier?’ te lezen. Hierop heeft Suitsupply een brief gestuurd aan The TailorMates, waarin het bedrijf bezwaar aantekent tegen de campagne en dreigt met een kort geding. De uiting is volgens Suitsupply ‘ongeoorloofd en schadelijk’.

Ronald Gans, oprichter van The TailorMates: “Volgens ons gaat het monopoliseren van deze term veel te ver. Wij gebruiken het niet als merk of haken niet aan bij het merk, maar geven alleen maar aan dat wij je nieuwe pakkenleverancier zijn. Dat moet toch kunnen? Wij maken immers ook pakken.” 

Is de campagne van The TailorMates een manier geweest om mee te liften op de wereldwijde aandacht die Suitsupply kreeg met zijn recente campagne waarin zoenende mannen te zien zijn?  “Nee, want het is puur toeval geweest dat wij de campagne tegelijkertijd hebben gelanceerd met die van Suitsupply, “ vertelt Gans aan Textilia. 

“Bovendien heeft Suitsupply in het verleden zelf ook dergelijke campagnes met een knipoog naar de concurrent gemaakt. In 2003 adverteerde Suitsupply met een Fokke en Sukke-strip waarin Oger op de hak werd genomen. Toen spande Oger ook een kort geding aan tegen Suitsupply, maar de rechter zei destijds dat een grapje wel moest kunnen.” Op basis van die zaak en eerdere soortgelijke zaken denkt Gans dan ook dat – indien het inderdaad tot een kort geding komt – de kans groot is dat de rechter The TailorMates in het gelijk stelt.

The TailorMates Abri
De campagne van The TailorMates die bij Suitsupply in het verkeerde keelgat schoot