TOP

Street X Active-trend zomer 2018: zomercorduroy

Voor de zomer van 2018 valt een bijzonder materiaal op: zomers corduroy!

Eens in de zoveel tijd speelt het zachte ribfluweel zich weer in de kijker. Meestal is dat in het najaar, als de behoefte aan zachte, warme stoffen toeneemt. Vandaar dat de aanwezigheid van ribcord – tussen de luchtige kledingstukken – verraste op diverse beurzen deze zomer.

Heeft de opkomst van corduroy voor het voorjaar te maken met het veranderende klimaat? Volgens Arthur van Rongen van Lois heeft het in ieder geval van doen met de veranderende modeseizoenen, wat vraagt om collecties voor ‘het juiste moment’. Van Rongen presenteerde op de Premium in Berlijn pastelgekleurde fat cord-jacks en broeken (ook voor mannen!). “We brengen dit al voor de winter, maar het leek me ook mooi voor het voorjaar. Dus dit is de novemberlevering.”

Tropische print

Een andere opvallende aanbieder van corduroy is The Cords & Co., dat eveneens exposeerde op Premium. Dit nog jonge merk – zomer 2018 is het tweede seizoen – komt uit de koker van de voormalige eigenaren van Happy Socks. De collectie valt op door de veelzijdigheid van het materiaal. We zagen indigo-geverfde babycord (fijne rib) met een bijna niet van denim te onderscheiden uitstraling, een superfijne variant, wat bijna op katoen lijkt, dun ‘uncut cord’, waarbij de fluwelen haartjes niet zichtbaar zijn en superzomers: met tropische print. The Cords & Co. opent later in augustus winkels in Stockholm, Londen, Parijs, New York, Los Angeles en Tokio.

the cords 3

The Cords & Co.

the cords 2

The Cords & Co

The cords 1

The Cords & Co.

The cords cover

The Cords & Co.

Native Youth

Native Youth

Lois

Lois