TOP

Stills opent winkel aan de Cornelis Schuyt

Begin oktober 2011 ging de nieuwe Stills-winkel in de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam-Zuid stilletjes open. "Om vast warm te draaien voor de officiële opening op 20 oktober", vertelt Martin Tramper, één van de ontwerpers.

Martin Tramper trad begin 2010 aan bij Stills en vormt samen met hoofdontwerpster Korrie Vulkers het nieuwe creatieve team achter het Nederlandse dameslabel.

Het Stills-team zocht en vond de perfecte locatie, een zonnig hoekpand van 200 vierkante meter, in het rustige residentiële Amsterdam-Zuid met haar enorme diversiteit aan boetieks en horeca. “De hele wijk gaat over kwaliteit; de traiteur, de bloemist, de mooie multibrand stores, de sfeer is vriendelijk, het is precies de luwte in de stad die we zochten” aldus Tramper.

Architecten Duzan Doepel en Eline Strijkers tekenden voor het interieur. “Het raffinement van Stills zit in de liefde en intensiteit waarmee sterk uiteenlopende texturen en materialen worden onderzocht, bewerkt en uiteindelijk verwerkt tot vorm”, licht Eline Strijkers toe. “Deze diepere dimensie in het materiaal hebben we uitvergoot tot een 3D weefsel, een open grid van vakjes van 30 bij 30 cm, waarmee we de ruimte hebben gevuld.”

De nieuwe winkel laat de volledige collectie zien, inclusief de ‘visie ontwerpen’, een selectie sieraden en accessoires.

Martin Tramper over het interieur:

Adres:
Cornelis Schuytstraat 16
1071 JH Amsterdam
020 7670473

Openingstijden:
Maandag: 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00-18.00 uur
Zondag gesloten