TOP

Vente-Exclusive.com signaleert ‘ochtendspits-shoppers’

Vente-Exclusive.com registreert tussen zes en negen uur 's ochtends steeds meer bezoekers die met hun smartphone shoppen. Momenteel zijn het ruim 10.000 bezoekers die 'ochtendspits-shoppen'.

Het aantal ‘ochtendspits-shoppers’ neemt elke maand specataculair toe. “Elk ochtend loggen ruim tienduizend leden in op onze site via hun smartphone,” zegt Peter Burin, woordvoerder van Vente-Exclusive.com. “Sinds we onze app in juni dit jaar lanceerden, hebben meer dan 20.000 leden onze iPhone app gedownload en hem gebruikt. Uit onze gegevens blijkt dat de meeste bezoekers vrouw zijn en ze vooral tijdens de ochtendspits shoppen, namelijk tussen zeven en negen uur.”

Uit een rondvraag bij 1.535 gebruikers van de Vente-Exclusive.com iPhone app bleek dat ze de app voornamelijk gebruiken als ze zich ‘s morgens opstaan, ontbijten, of op weg zijn naar het werk. Bijna de helft van de ondervraagden had ook al minstens één aankoop gedaan via de smartphone.

Smartphoneshoppen populair
Deze nieuwe manier van shoppen valt in de smaak, want op de vraag of men de iPhone app zou aanraden aan vrienden, familie en collega’s antwoordde maar liefst 86 procent positief. “Dit fenomeen is erg interessant en we verwachten dat in de nabije toekomst nog meer ochtenspits-shoppers op onze site”, vult Peter Burin aan. “Binnenkort lanceren we namelijk ook een Android app van onze website voor de leden die geen iPhone hebben, maar wel een Android smartphone. Zeker in de aanloop naar het eindejaar en de feestdagen verwachten we dat het ochtendspits-shoppen nog sterk in populariteit gaan toenemen.”

Omzet
In 2011 wordt online naar schatting 9 miljard euro in Nederland omgezet door het gebruik van smartphones maar ook tablets. Dit is een miljard hoger dan het afgelopen jaar. Door het gebruikersgemak van apparaten als de iPad zijn mensen eerder geneigd om spullen via internet te kopen.