TOP

Sneak preview: vrouwenmode collecties voor zomer 2016 *

Wat brengen de vrouwenmodemerken voor zomer 2016? Textilia maakt een selectie uit de eerste beelden van de collecties voor zomer 2016 en filtert de belangrijkste trends.

De belangrijkste trends die opvallen in de vrouwenmodecollecties voor zomer 2016:

  1. De broek is belangrijk, vooral de culotte en de mannenpantalon zijn niet te missen. De pantalon tot op de knie is ook een item om in de gaten te houden. Net als de broek met wijde pijp of flarepijp.
  2. Jurken zijn bijna een soort verlengde gilets, vesten, overhemden en jasjes. Vaak gecombineerd met een pantalon.
  3. Rokken zijn er in alle lengtes en wijdtes. De kokerrok blijft een musthave, maar de wijdere rok is bezig aan een opmars. Liefst tot op de knie.
  4. Het accent op de taille verschuift omhoog. Let ook op de rol die de ceintuur weer gaat spelen: we zien zowel de brede ceintuur als de strikceintuur bij jassen, vesten, jumpsuits, rokken en broeken met hoge taille.
  5. Het kleurbeeld is rustig en licht, met veel wittinten, zandkleuren, lichtblauwe denim en pastels. Strepen zijn belangrijk, zowel in de lengte als in de breedte. Vooral in klassiek zwart-wit en de donkerblauw-wit zien we veel streeppatronen.

Atelier GardeurBandoleraCinqueClosedCommaDrykornGanniiheartInwearLaniusLiu JoLuisa CeranoMacMarc CainRosners Oliver PremiumSetSummum

Van links naar rechts en van boven naar beneden: Atelier Gardeur, Bandolera, Cinque, Closed, Comma, Drykorn, Ganni, iHeart, Inwear, Lanius, Liu Jo, Luisa Cerano, Mac, Marc Cain, Rosner, s.Oliver Premium, Set en Summum.

Alles over de vrouwenmodetrends voor zomer 2016 lees je in de nieuwe vrouwenmodespecial van Textilia, die op 3 juli 2015 verschijnt. Met daarin ook interviews met de nieuwe directeuren van Anna Scott en Judith ter Haar van Jones in Arnhem, alles over de geschiedenis van de culottes en een achtergrondverhaal over duurzame kleding.