TOP

Sneak peak: denimtrends voor zomer 2017 *

De collecties voor najaar 2016-2017 moeten nog aan inkopers worden gepresenteerd, maar tijdens Kingpins in Amsterdam wierpen merken al een eerste blik op de trends voor voorjaar-zomer 2017.

Tijdens de internationale vakbeurs Kingpins vielen een aantal jeanstrends in het bijzonder op. Sommige tendensen die nu al aardig wat aandacht krijgen, worden nog een aantal seizoenen doorontwikkeld. Zoals jeans in comfortabele stretchkwaliteiten.   

Replay jeans stretch

Replay Hyperskin: volgens het merk de eerste spijkerbroek waar je mee kunt sporten. Bekijk hier de campagnefilm. 

Tijdens een seminar van het internationale trendbureau WGSN worden verder een aantal decennia uitgelicht die belangrijk zijn voor de jeanstendensen in 2017. Zijn het nu nog de zeventiger jaren die herbeleefd worden, straks zijn de jaren ’80 en ’90 weer aan de beurt. Dit betekent punk- en skinheadinvloeden (skinny jeans, ritsen, neon accenten, badges en ruiten), retro sportswear als inspiratie, korte topjes en baggy streetwear met een knipoog naar de nineties. 

Baggy 90s jeans

Baggy jeans uit de jaren ’90. Bron: Etsy.com

Voor 2016 signaleerden we hier en daar al witte jeans, maar in de zomer erna wordt ‘crisp & clean’ witte en ecru jeans breder opgepakt. We zien de non-kleuren terug in zowel spijkerbroeken als in tops, blouses en jassen. Technische gabardinestof zorgt voor een extra cleane uitstraling. 

Levis SS16

Levi’s

Japans geïnspireerde indigoprints zijn de afgelopen seizoenen veel gebruikt. WGSN tipt meer variatie uit landen als Afrika en Zuid-Oost Azië. 

Indigo

Bron: Indigo, the colour that changed the world – Catherine Legrand

Verdere highlights:

* Een typisch zomers key-item zijn de broeken op kuit- en enkellengte. Zowel wijde als slankere silhouetten worden getipt, voor mannen en vrouwen. 

* Handgemaakte looks: patchwork, badges en stiksels. 

* Flared jeans zetten door, in het voorjaar van 2017 zien we ze net als in de jaren ’90 met relaxte rafelrandjes. 

* Workwear – werkmanskleding – als broekpakken voor mannen en vrouwen, shirts en ruime jasjes met opgestikte zakken. 

* Retro sportjacks, in glanzende stoffen en met borduur