TOP

ShopVIP failliet, FashionQlub neemt over

Nadat de online shoppingclub ShopVIP op 15 juli failliet werd verklaard, is nu bekend dat de nieuwe eigenaar van het bedrijf FashionQlub wordt.

ShopVIP blijft toch nog bestaan. Op 15 juli werd de online shoppingclub failliet verklaard maar er is een nieuwe eigenaar gevonden in FashionQlub, het bedrijf dat ook achter onder andere Goeiemode.nl en 42hrsclub.nl (en daarmee het ledenbestand van het failliete Brandfield.com) zit. Binnenkort moet ShopVIP weer online komen.

Snapstore niet de eigenaar
In 2011 is ShopVIP overgenomen door het Belgische bedrijf Cameleon. In de afgelopen weken zijn er e-mails verstuurd naar de klanten van ShopVIP uit naam van Snapstore – een ander merk onder Cameleon – waarin het lijkt alsof Snapstore de nieuwe eigenaar is. De curator liet daarom op ShopVIP weten: “Mij is bekend dat een andere partij, Snapstore, berichten heeft gezonden waaruit leek te volgen dat zij de onderneming van ShopVIP zou hebben overgenomen. Dit is uitdrukkelijk niet het geval. Deze partij is niet de doorstartende partij en heeft niet het recht om u e-mail te zenden. Deze e-mails zijn dan ook zonder mijn toestemming verzonden.”

Schadevergoeding
Klanten van ShopVIP wiens bestellingen niet zijn geleverd kunnen het bedrag dat is betaald aangeven als schadevergoeding in het faillissement. De doorstart van FashionQlub is echter geen overgang van verplichtingen en schulden. “FashionQlub is dan ook niet verplicht om de verbintenis van ShopVIP met u na te komen”, laat de curator weten. “Maar, wij gaan wel ons best doen om een passende oplossing te vinden voor de problemen die u heeft gehad met de vorige eigenaar! De oplossing verschilt uiteraard per situatie.”

ShopVIP
ShopVIP is een van de eerste online shoppingclubs van ons land, de website ging in oktober 2008 online. Ondernemers Bram-Jan Streefland en Gavin Dresselhuis werden geïnspireerd door de Franse Vente-privee.com. Het bedrijf werd in 2011 overgenomen door het Belgische Cameleon, welke al sinds de jaren tachtig fysieke uitverkopen organiseert voor leden.