TOP

Shopping community Showroomprive.com komt naar Nederland

Online shopping community Showroomprive.com heeft plannen om de Nederlandse markt te veroveren. De Franse besloten webwinkel gaat daarmee de concurrentie aan met het Nederlandse Shopvip.com en het Belgische Vente-exclusive.com.

Showroomprive.com, de op één na grootste besloten shopping community van Frankrijk, wil nog dit jaar actief in Nederland worden. Dat laat oprichter Thierry Petit aan Twinkle weten. De besloten webwinkel gaat vooral leveren uit eigen voorraad en is alleen toegankelijk voor een besloten ledenkring. Consumenten die lid worden kunnen profiteren van tijdelijke aanbiedingen en kortingen tot 70 procent op A-merken.

Concurrentie
Door de lancering in Nederland zal de Franse community de concurrentiestrijd aangaan met de Nederlandse shopping community Shopvip.com en de Belgische Vente-exclusive.com. Ook in Frankrijk heeft Showroomprive.com een grote en gevaarlijke concurrent boven zich. Met een omzet van 969 miljoen euro blijft community Vente-Priveé.com de marktleider in Frankrijk. Showroomprive.com boekte het afgelopen jaar in Frankrijk een omzet van 130 miljoen euro.

Verdere uitbreiding
Nederland is niet het enige land waar Showroomprive.com zich op wil richten. Vorig jaar werd de besloten webwinkel actief op de Spaanse en Britse markt en onlangs liet oprichter Thierry Petit aan Twinkle weten naast Nederland uit te willen breiden naar België, Italië en Duitsland.