TOP

Cameleon neemt Shopvip.com over

Cameleon, de Belgische eigenaar van shopping community Snapstore, heeft Shopvip.com overgenomen.

Cameleon wil met de overname, die via een aandelenruil werd gerealiseerd, de online activiteiten in Nederland verder ontwikkelen. Cameleon beheert op dit moment Snapstore, een online shopping community in de Benelux. Geoffroy Bauer, CEO van Snapstore, benadrukt met de samenwerking het potentieel van de Nederlandse markt. “De distributie van textiel online is veel meer ontwikkeld in Nederland dan in België.”

Shopvip.com startte in 2008 in Nederland als eerste flash sale community met Bastiaan van Schaik als fashion director. De site is inmiddels ook al in België actief. “Cameleon zal een ruimere keuze van prestigieuze merken aanbieden aan onze leden”, aldus Bram Jan Streefland, oprichter van shopVIP.com in een persbericht. “De 25 jaar lange ervaring van Cameleon in het organiseren van privéverkopen en hun sterke netwerk, zullen onze wens om onze koppositie in de Benelux te behouden ondersteunen.”

Dankzij de samenwerking wordt de gecombineerde omzet dit jaar geschat op meer dan € 50 miljoen met een totaal ledenaantal van 1,4 miljoen.