TOP

Serie: Michael Barnaart van Bergen op weg naar AIFW, deel 3

Ieder seizoen volgen we een ontwerper op weg naar de AIFW. Voor designer Michael Barnaart van Bergen wordt het de vierde keer dat hij showt op het officiële programma. Hij heeft aan het AMFI gestudeerd en ontwerpt voor 'ambitieuze vrouwen met flair, die wat kunnen'.

Hoe gaat het met je?: “Het gaat goed, het grootste deel zit in elkaar. Er moeten nu nog twee outfits uit het niets verschijnen. Voor de rest is het vooral voeringen vastmaken en ritsen erin zetten. Zoals je hoort heb ik bijna geen stem meer over want ik heb best wel veel interviews gedaan. Er stond vanochtend om kwart voor acht een radioverslaggever van Radio West voor de deur. Ik was pas laat thuis uit het atelier, dus ik heb een beetje een korte nacht gehad.”

Je hebt nog minde dan een week: “Ja de dagen beginnen te tellen. Elke foutje dat er nu wordt gemaakt, daar heb je heel weinig tijd voor om te herstellen. Dit weekend heb ik vrijdag tot twaalf uur ‘s nachts gewerkt en zondag tot 01:00. Voor je uiteindelijk slaapt ben je weer een paar uurtjes verder. Het atelier dat ons ondersteunt doet slechts twee blousjes, de rest redden we wel.”

Hoe is de casting gegaan?: “Dat ging heel goed, we hadden goede eerste opties op de modellen die we al kenden. We hebben twintig modellen uitgezocht en het is een goede mix geworden van verschillende huidskleuren. De meeste meiden hebben al een keer voor me gelopen of die heb ik gezien bij andere shows. Het is tegenwoordig best makkelijk om modellen te vinden want het is ‘in’ om model te zijn, een soort van tienerdroombaan door alle “Project Catwalks” en “Hollands Next Top Model.”

Heb je zelf tijd om naar een show te gaan kijken?: “Ik wil vandaag even naar de uitreiking van de Sacha Golden Heels Award. Ik heb het afgelopen jaar samengewerkt met Sacha en dan vind ik wel heel leuk om daar dan bij te zijn. Ik heb veel uitnodigingen gehad voor shows, maar ik heb maar niet gersvp’t want ik ga het toch allemaal niet redden. Kunnen ze er beter iemand anders blij mee maken.”