TOP

Selfridges opent grootste herenschoenenafdeling ter wereld

Het warenhuis Selfridges in Londen opent dinsdag 6 november 2012 een nieuwe herenschoenenafdeling, de grootste ter wereld.

Dat meldt het Britse vakblad Drapers. Met de nieuwe herenschoenenafdeling doet Selfridges een poging om het succes van de Shoe Galleries voor vrouwen, die in 2010 werd geopend, te herhalen.
 
Op de mannenafdeling, met een oppervlakte van meer dan 15.000 m², worden 250 verschillende merken verkocht. Naast de modellen van gerenommeerde merken biedt het warenhuis in Oxford Street maatschoenen aan. Een aantal modellen van onder meer Lanvin, Versace, Dr. Martens, Marni, Kenzo, Burberry, Trickers, H by Hudson, Tods en Alexander McQueen, wordt exclusief  voor Selfridges gemaakt.
 
72.000 paar
 In de toekomst zal de mannenafdeling 72.000 paar schoenen op voorraad hebben. Schoenliefhebbers kunnen straks kiezen uit 3200 verschillende herenmodellen. Prijzen variëren van 25 pond voor Havaianas-slippers tot meer dan 10.000 pond voor made-to-order laarzen van Tom Ford.
 
Per segment
 De nieuwe herenschoenenafdeling is één van de pijlers van het Menswear Masterplan – de verdere ontwikkeling van de mannenmode bij Selfridges. Directeur mannenmode bij Selfridges David Walker-Smith zegt: “De afdeling is per segment ingedeeld. We hebben gezien dat onze mannelijke klanten steeds meer per segment winkelen. Dus het is logisch dat de nieuwe afdeling is opgebouwd aan de hand van dat winkelpatroon.”