TOP

Brandboxx Almere BV failliet

De showrooms zijn nog gewoon open, maar het mode-inkoopcentrum Brandboxx Almere is op vrijdag 2 november alnog failliet verklaard door de rechtbank in Utrecht.

Verhuurder B&S Modecentrum Almere II had vorige maand al het faillissement van huurder Brandboxx Almere BV en moederbedrijf TCN aangevraagd. Dit vanwege een geschil over de huur. De rechtbank wees de aanvraag af, maar verleende beide bedrijven surséance van betaling.

Dit uitstel was niet afdoende, waarop dochter Brandboxx Almere vorige week zelf het faillissement heeft aangevraagd. Volgens TCN is daar een zorgvuldige analyse aan vooraf gegaan en overleg over gevoerd met de bewindvoerders die afgelopen week zijn aangesteld.

Zeven inkoopcentra

Brandboxx Almere BV is onderdeel van TCN dat ook voor de helft eigenaar is van het Mediapark in Hilversum. Naast Brandboxx Almere beheert TCN nog zes mode-inkoopcentra, ondermeer in Leusden, Hannover en Hamburg. Deze worden volgens het moederbedrijf niet getroffen door het faillissement van Brandboxx Almere BV.

Twee curatoren bekijken nu de toekomst van TCN, inclusief dochters.TCN beheert een vastgoedportefeuille van 410 miljoen euro en heeft 200 werknemers.