TOP

Deel van Brandboxx Almere maakt doorstart

Een deel van het failliete Brandboxx Almere maakt een doorstart. Investeringsmaatschappij Chalet Group was al eigenaar van de Dôme en heeft nu ook de huurovereenkomsten met de showroomhouders overgenomen. Het gebouw is omgedoopt tot Fashion Dôme.

Chalet Group heeft de ambitie om de Fashion Dôme verder uit te bouwen tot een succesvol fashion business center. De nieuwe eigenaar wil het merkenaanbod uitbreiden en gaat investeren in de uitstraling en het imago van het centrum.

Partners
Om dit te realiseren heeft Chalet een aantal nieuwe partners aan zich gebonden, onder andere op het gebied van commercie (Petas Investment Consultants) en facilitaire dienstverlening (D&B The Facility Group). Het grootste deel  van de medewerkers van het inkoopcentrum behouden hun baan. Wel komen er nieuwe mensen op de commerciële functies, die worden ingevuld door Petas.

Failliet
Brandboxx Almere is begin november failliet verklaard door de rechtbank in Utrecht. Eind november werd ook het faillissement uitgesproken over moedermaatschappij TCN UROP SE en zustermaatschappijen TCN Assets (waarin alle vastgoedprojecten zijn ondergebracht) en TCN Property Projects (waarin het personeel is ondergebracht). De curatoren zijn in gesprek met mogelijke kopers voor verschillende projecten in de portefeuille van TCN.

Investeren
Volgens Bianca Galjee, project manager Fashion Dôme (voorheen van Brandboxx Almere) is het mis gegaan bij de exploitatie van de Cube, dat voor nog geen kwart verhuurd was. De economische crisis was hier debet aan. De Dôme is momenteel voor driekwart verhuurd en volgens Galjé wil de nieuwe eigenaar flink investeren in het gebouw om de bezettingsgraad te verhogen. “Het krijgt een nieuwe uitstraling, nieuw logo en nieuwe huisstijl. Het mag wel wat sexier. We willen een wow-effect oproepen bij huurders en bezoekers.”

Merken
In de Fashion Dôme vind je merken als Angels Jeanswear, Cecil, Garcia, Kunert, Lerros, Mavi Jeans, Mustang Jeans, Nickelson, Petrol Industries, Setterhouse en Tom Tailor. Nog niet bekend is wat er gaat gebeuren met de Cube en de showrooms die daar zitten. Daarover zijn de curatoren nog in gesprek. De showrooms zijn wel gewoon open.