TOP

Concepten HKU-studenten te zien bij Brandboxx Almere

Vanaf maandag 8 oktober zijn de eerste concepten van de Fashion Design-studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te bezichtigen in Brandboxx Almere. In een speciaal daarvoor ingericht showroom kunnen bezoekers van het inkoopcentrum de ideeën zien.

Brandboxx Almere en de modeafdeling van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) zijn een samenwerkingsproject aangegaan, waarbij derdejaars studenten de strijd met elkaar aangaan om het beste ontwerp rond het thema jeans. De eerste concepten zijn vanaf volgende week te zien in showroom BG.34 van Brandboxx Almere.

Biojeans

De studenten hebben allemaal hun eigen ideeën. Marielle Albers gaat met biokatoen werken. “De productie van denim is erg milieuvervuilend en arbeiders werken in zeer slechte omstandigheden tijdens de vervaardiging ervan. Dit heeft mij doen besluiten om materiaalonderzoek te doen voor een goed alternatief voor denim. Hiervoor gebruik ik bio-katoen waarbij de structuur en de originele uitstraling van denim blijft behouden door middel van zeefdruk. De komende weken ga ik me richten op de vormen, silhouetten en ontwerpen.”

Waterdicht

Rosa Immers werkt aan een waterdichte jeans. “Ik wil graag een denim ontwikkelen voor het ‘natte Nederland’. Mijn collectie bestaat uit een waterproof (regen)jassencollectie met bijbehorende hoedjes en kapjes dat op klederdracht is geïnspireerd. Momenteel ben ik aan het onderzoeken met welke technieken ik de stof waterdicht kan maken. Je kunt dan denken aan: spray, wax, smelten of plastificeren.”