TOP

Freitag wil groeien met jeans (en nog meer kleding maken) *

Freitag, bekend van de gerecyclede tassen, introduceert voor dit najaar een volledig biologisch afbreekbare jeanslijn. En daar blijft het niet bij. De Zwitserse onderneming gaat zich het komende jaar nog meer in kleding verdiepen.

De F-ABRIC jeanscollectie van Freitag volgt op de vorig jaar gelanceerde kledinglijn met zelfontworpen- en geproduceerde biologisch afbreekbare stoffen. De lijn voor mannen (E500) en voor vrouwen (E100) oogt robuust, de mannenjeans is dan ook goed voor 19 oz. (voor vrouwen 17 oz.), maar gemaakt van 81 procent linnen en 19 procent hennep. Het merk richt zich daarnaast op draagcomfort, want de materialen zijn vocht- en warmte regulerend en antibacterieel.

Five pocket

De styling van de five pocket-modellen is klassiek en uitgevoerd in donkerblauw en weer helemaal trendy zwart. Na het verwijderen van de knopen is de Freitag jeans, net als de overige kleding van het merk, volledig biologisch afbreekbaar. De jeanscollectie wordt net als de F-ABRIC-lijn in Nederland verkocht bij Six and Sons in Amsterdam, Piet Hein Eek in Eindhoven en Eduard in Leiden. De mannenlijn is vanaf nu verkrijgbaar, de vrouwencollectie vanaf oktober.

Aanvullingen

“Na de lancering van onze eerste kledinglijn, vorig jaar, hebben we erg positieve reacties gekregen”, vertelt Freitag-woordvoerder Elizabeth Isenegger. “Dit stimuleerde ons om dit aspect verder te ontwikkelen. Zowel op het gebied van materialen als nieuwe modellen. Dit najaar komen we met meer aanvullingen op F-ABRIC. Ik kan nog niet in details treden, behalve dat we ons op meer aanbod voor vrouwen gaan richten. En voor het komende jaar zit er nog meer in de pijplijn, dus houd ons in de gaten!” 

Freitag denim 3

(Foto’s: Yves Bachmann)

Freitag denim 4

Freitag denim 5

Freitag denim 6

Freitag denim 8