TOP

Dit zijn de 10 grootste afnemers van biokatoen in 2014

Textile Exchange heeft voor het Organic Cotton Market Report 2014 onderzoek gedaan naar de grootste afnemers van biologisch geproduceerd katoen. Lees hier welke ketens de meeste biologische katoen afnemen.

C&A heeft H&M dit jaar van de troon gestoten als de grootste gebruiker van biologisch katoen. Dat staat in het Organic Cotton Market Report van non-profit organisatie Textile Exchange. Dit bedrijf doet onderzoek naar hoe hard de markt in biologische katoen groeit.

Dit is de top tien grootste afnemers van biokatoen:

1. C&A
2. H&M
3. Tchibo
4. Decathlon
5. Nike
6. Carrefour
7. Target
8. Lindex
9. Inditex
10. Puma

Groei

2014 was ook het jaar dat de productie van biokatoen met 10 procent is gegroeid. Dit is de grootste toename in vier jaar. Dit komt volgens Textile Exchange door een verbeterde connectie tussen de biokatoenboeren en de textielindustrie. De organisatie verwacht dat de katoenindustrie komend jaar 15 tot 20 procent zal groeien.

Productielanden

De productielanden die de meeste voordeel hebben van de toename van het gebruik van biokatoen zijn India, Bangladesh en China: deze landen zagen een toename van meer dan 100 procent. India is de koploper als het gaat om de productie van biokatoen: dit land is verantwoordelijk voor 74 procent van het wereldwijde aanbod van biokatoen.