TOP

Samen shoppen op Wehkamp.nl

Online warenhuis Wehkamp.nl heeft een nieuwe tool op de webshop geïmplementeerd waarmee bezoekers van de shop samen kunnen shoppen met hun vrienden uit online sociale netwerken zoals Facebook en Hyves of contacten uit hun e-mailbestand.

Voor deze nieuwe toepassing maakt Wehkamp.nl gebruik van een nieuwe module van Livecom, expert op het gebied van klantcontactsoftware. Hiermee kunnen bezoekers van de webshop samen winkelen door vrienden uit te nodigen via een nieuwe toolbar onderaan het scherm. Je kunt simpelweg het e-mailadres van de beoogde shopvriend invoeren, maar ook vrienden naar de site halen via Hyves, Facebook of Twitter. Overigens moet je hiervoor wel een Wehkamp-account hebben.

Privacy 

Als de shopvriend de uitnodiging accepteert, wordt een besloten sessie gestart waarbij iedereen hetzelfde scherm te zien krijgt en het samen winkelen kan beginnen met behulp van een gezamenlijk chatvenster. Om de veiligheid en privacy te waarborgen, wordt de verbinding verbroken zodra het betaalproces begint. Overigens kun je maar met één ander tegelijk samen winkelen.

Social media

Overigens is het samen shoppen niet geheel nieuw op Wehkamp.nl. Sinds afgelopen zomer werd dit al aangeboden op de webshop via de applicatie Shopwithyourfriends van Chatventure. Er is nu gekozen voor Livecom omdat deze toepassing meer mogelijkheden biedt. In de toekomst wil Wehkamp.nl nóg meer doen met social media.