TOP

Salon International de la Lingerie: klassieke kijk op chic

Van 24 tot en met 26 januari vindt Parijs' bekendste lingerie-extravaganza plaats.

In Parijs’ Expo Porte de Versailles wordt tijdens Salon International de la Lingerie (SIL) het herfst/winterseizoen 2015-2016 voor lingerie, home-, lounge- en nighwear gepresenteerd. Dat seizoen staat in het teken van vrijheid en optimisme. Dat betekent niet per definitie franjes en fun. SIL legt de nadruk op klassiekers en simpele, chique ontwerpen. Vrijheid is volgens SIL ook een combinatie tussen eco en plezier, een terugblik op het hedonisme van de jaren ’30 en ’40 vol iconen, glamour en design.

Must sees

Coen Rosdorff, directeur Promosalons, weet als geen ander wat bezoekers niet mogen missen tijdens deze 3 dagen. “SIL is altijd weer hét moment om een blik op de trends te werpen en een up-to-date beeld van de branche te krijgen. Must sees? Dat zijn ten eerste de défilés of modeshows. The Selection is de topselectie die de organisatie van SIL zelf heeft gemaakt. De beenmodeshow, Dancing Legs, van afgelopen januari-editie was erg leuk, die opzet wordt ditmaal herhaald, datzelfde geldt voor het goed bezochte Super Heroes, waar mannenmode wordt getoond. En wat bezoekers soms vergeten is Interfilière, waar de badmodestoffen voor lente/zomer 2016 te zien zijn. Dat kan zonder extra kosten, gewoon met je SIL-badge. Doe ten slotte vooral inspiratie op in Parijs zelf. Als je er dan tóch bent.”

Innovaties

Deze keer zijn er dagelijks 4 ultra-couture modeshows, en 2 lingerie en loungewear modeshows.  De beursvloer is zoals altijd verdeeld in diverse segmenten. Designer labels is voor de luxecollecties van designers. Bij The Essentials kun je terecht voor de belangrijkste lingeriemerken, Cocooning draait om nachtmode, waartoe lounge- en homewear ook behoort. De mannenmerken tonen hun collecties bij het inmiddels populaire onderdeel Super Heroes en Limited Edition is de plek om nieuwe merken en ontwerpers te spotten. In samenwerking met de groep Carlin International presenteert SIL ten slotte een nieuwe beursruimte voor trends en merchandising met een selectie van de laatste lingerie-innovaties.

Meer informatie vind je via www.lingerie-swimwear-paris.com.