TOP

Ronald van der Vis nieuwe baas bij Esprit

De geruchten gingen al een week, maar het is nu officieel bevestigd: de Nederlander Ronald van der Vis wordt de nieuwe CEO bij Esprit.

De 41-jarige Ronald van der Vis volgt Heinz Krogner op als CEO van Esprit. Van der Vis heeft de afgelopen vier jaar bij brillenwinkel Pearle de scepter met succes gezwaaid. De omzet van Pearle steeg van 932 miljoen naar 1,5 miljard euro. Per 22 juni treedt Van der Vis in dienst als Executive Director van Esprit, uiterlijk in november neemt hij het stokje als Group CEO over van Heinz Krogner. De 67-jarige Krogner blijft tot 2010 actief als Executive Chairman binnen het bedrijf. Sowieso zal hij strategisch betrokken blijven en een ledinggevende rol blijven spelen in het bestuur.

De aankondiging komt na vele berichten met directiewisselingen bij Esprit. Zo wordt de Nederlandse Jan Erik van Dijk per 1 juni aangesteld als Global Marketing Director en zijn er op het hoofdkantoor van de holding in Hong Kong een nieuwe CFO en COO aangesteld. Jonh Gunn is per 4 mei President Amerika, terwijl de Duitse Brand President Thomas Grote om onduidelijke redenen per 30 juni de onderneming verlaat. Sinds 1 december 2008 heeft ook Esprit Benelux een nieuwe directeur, namelijk Marco de Gier.