TOP

Ook Adidas heeft problemen met supporters

Voetbalsupporters zijn niet zo makkelijk als het om de kleding gaat waarin hun club speelt. Waar Puma eerder al problemen met de Feyenoord-aanhang had, is er nu commotie rondom de Adidas-shirts van Ajax.

Na een bericht van televisiezender AT5 gaf het Ajax-bestuur toe dat er komend jaar drie Adidas-strepen op het shirt komen. Die plannen waren er een aantal jaar geleden ook, maar toen wisten de supporters dat te voorkomen. De maagdelijkheid van de witte mouwen ligt erg gevoelig bij de Ajax-aanhang, zo blijkt uit de reacties op veel fansites. Momenteel speelt Ajax alleen in Europese wedstrijden met de drie strepen.

Puma kende een aantal maanden geleden een soortgelijk probleem. Het eerste Feyenoord-shirt in Puma-stijl stond was volgens veel fanatieke supporters te progressief. Sander van Gelder van Puma ging bij het GfK-congres op 1 april in op die kwestie. “De shirts die we eerst hadden ontworpen, met bepaalde fashion-elementen, waren naar volle tevredenheid van het Feyenoord-bestuur, de supportersvereniging en al onze klanten. Maar na de onthulling bleek de harde kern minder enthousiast. We wilden niet tegen heilige huisjes aanschoppen, dus we hebben de shirts nu aangepast. Maar het is zeker niet zo dat de harde kern de shirts ontwerpt.”